Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Köttbullar

Jag tror jag precis har åtadkommit de finaste köttbullarna jag någonsin åtadkommit i mitt liv! Vilken lycka! Knepet jag tog till var att steka dem i ugn istället för i stekpanna. På det viset håller de sig runda, får en jämn stekning, och dessutom slipper man stekos i hela hemmet. Perfekt med andra ord. Ännu mer perfekt blir det om man följer min farmors recept eftersom köttbullarna då blir något av det godaste på julbordet. Idag fick jag modifiera receptet litegrann eftersom mina köttbullar ska ätas upp på morgondagens julmiddag med mina kollegor. Vi har en glutenallergiker bland oss, så vanligt ströbröd i smeten fungerar inte. Jag löste det genom att köpa glutenfria kex som jag mixade till smulor och sedan tillsätte jag lite fiberhusk för att allt skulle bindas tillsammans. Det fungerade super, så det får bli dagens tips till er som är glutenallergiker.
 
 
Köttbullar (70 st)
1,2 kilo fläskfärs
½ dl ströbröd
½-1 dl vatten
1 liten gul lök
2 tsk salt
3 krm vitpeppar
2 krm svartpeppar
1 msk strösocker
1 msk oregano
 
1.
Blanda ströbrödet med vattnet och låt det svälla cirka 15 minuter.
 
2.
Riv löken fint och tillsätt i ströbrödet tillsammans med alla kryddor.
 
3.
Blanda sist ner färsen.
 
4.
Rulla rulla rulla en massa köttbullar.
 
5.
Lägg på en ugnsplåt och stek i cirka 10 minuter på 225 graders värme (tills köttbullarna fått fin färg).
 
6.
Förvara i kyl/frys och stek dem sedan i smör när de ska serveras.
 
God Jul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0