Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Proteinkorgar

Efter träning är det viktigt att fylla på med protein för att kroppen lättare ska kunna återhämta sig. Protein består nämligen av aminosyror och dessa hjälper till att bygga upp enzymer och muskelmassa. Olika livsmedel har såklart olika halt av proteiner av god kvalitet, men några bra alternativ är kalkon, rökt lax och ägg. Och det var precis vad jag åt igår efter mitt tunga BodyPump-pass. 
 
För att göra måltiden lite roligare, gjorde jag proteinkorgar av ingredienserna. Jag klädde två formar (ta till exempel en muffinsplåt, eller andra formar av bra storlek) med kalkon, respektive lax, hackade tomat och lade i botten, och knäckte sedan ett ägg i var korg. Till sist kryddade jag efter smak, och satte in i allt ugnen tills ägget hade stelnat. Snabbt och lätt, prova du också!
 
 
Proteinkorgar (2 stycken)
2 skivor kalkon
2 skivor rökt lax
2 ägg
1 tomat
Paprikapulver
Salt&peppar
 
1.
Klä en form med kalkon (kanter och botten ska vara täckta så gott det går så att ägget håller sig innanför formen), och gör likadant med den rökta laxen i en annan form.
 
2.
Grovhacka en tomat och fördela i de två formarna.
 
3.
Knäck ett ägg i var form. Krydda med paprikapulver (och andra kryddor du tycker om) samt salt och peppar.
 
4.
Sätt in i ugnen, 200 grader i ca 20-25 minuter, tills ägget stelnat något. Servera med en sallad.
 
Buon appetito!

Kommentarer
Postat av: Tess

Låter gott , kanske man borde prova ngn gång :)
Vilket är ditt favoritminne från sommaren 2o13 ? :)

Svar: Ja, det tycker jag du ska göra! :)
Louise Laurenius

2014-01-23 @ 23:34:31
URL: http://tessvonolsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0