Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Bruschette

Jag har sagt det ungerfär en miljon gånger, och jag är ledsen att jag fortsätter upprepa mig. Men åh vad jag älskar att gå till marknaden på en solig lördagsmorgon och inhandla pinfärska ingredienser till kommande luncher och middagar. Allt blir så mycket bättre när det är inhandlat på en marknad. När man slipper mellanhänderna. Till och med det som kan se direkt motbjudande ut vakuumförpackat i en affär (typ ko-mage), kan se direkt inbjudande ut när man ser slaktaren vant hantera styckdelen (även om jag antagligen aldrig skulle köpa en ko-mage...igen...been there, done that).
 
I helgen avslutade jag en lång powerwalk genom nya område här i Milano på min favoritmarknad. Jag handlade tomater och basilika. Päron och rosmarin. Färskt bröd. Jag hade en tydlig plan - lunchen skulle bestå av bruschette.
 
Förresten, här kommer en italienskalektion för er som är intresserade: bruschette är plural av bruschetta och det utalas [brus-ke-tta/e] inte [bru-tje-tta/e] som många vill envisas med att säga. Dagens lektion avslutad.
 
 
Bruschette
(2 olika)
2 skivor färskt bröd
 
½ vitlöksklyfta
4-5 datterinitomater
10 blad basilika
½ msk olivolja
Salt&peppar
 
¼ päron
2 rosmarinkvistar
Smör till stekning
2 msk ricotta
1 tsk flytande honung
Salt&peppar
 
1.
Sätt ugnen på 210 grader. Gnid in den ena brödskivan med vitlök, släng sedan in båda i ugnen så att de rostas och blir knapriga.
 
2.
Topping 1:
Dela tomaterna i mindre bitar. Finhacka basilika och vitlök. Blanda allt med olivolja. Smaka av med salt och peppar. Lägg på den vitlökssmakande brödskivan.
 
3.
Topping 2:
Skiva päronet och stek det i smör tillsammans med en av rosmarinkvistarna (dra av "barren" från kvisten). Hacka den andra rosmarinkvisten (även här bara barren), och blanda med ricotta, honung, salt och peppar. Bred på röran på den andra brödskivan. Toppa med det smörstekta päronet och den stekta rosmarinen. Avsluta med ytterligare lite honung.
 

Kommentarer
Postat av: linn carlsson | fotograf

mums! ser riktigt gott ut!

Svar: Det var supersmarrigt! ;)
Louise Laurenius

2014-05-05 @ 10:42:31
URL: http://leyni.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0