Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Soppa på butternutpumpa, kokosmjölk och rosmarin

När jag gör soppa går jag nästan alltid tillväga på samma sätt. Grundar med lök och vitlök, lägger i min valda huvudråvara och häller på buljong, kokar, mixar och blandar ut med något krämigt. Det blir alltid bra. Smaksättningen beror såklart på vilken huvudgrönsak jag valt. Pepparrot passar bra till ärtor. Ingefära till morötter. Och kokos passar perfekt till pumpa. Just den sista smakkombinationen upptäckte jag i helgen när jag behövde använda min butternutpumpa som låg och väntade i kylen. Jag hade ingen mjölk/crème fraiche/grädde hemma, så jag fick vända mig till kokosmjölken för att göra soppan extra krämig. Vilken fullträff!
 
 
Soppa på butternutpumpa, kokosmjölk och rosmarin
(2 port)
1 msk olivolja
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 butternutpumpa
7 dl vatten
1 buljongtärning
1 dl kokosmjölk
1 bit färsk ingefära (ca 2-3 cm)
½ citron
1 nypa råsocker
2 kvistar färsk rosmarin
Salt/peppar/paprikapulver
 
½ dl kokosflingor
2 msk solroskärnor
 
1.
Grovhacka lök och vitlök och stek mjuk i olivolja i en gryta.
 
2.
Ta bort skal och kärnor från pumpan och dela i bitar. Släng ner pumpan i grytan och häll på vatten och en buljongtärning. Det är inte så noga hur mycket vatten du tar, häll på tills pumpan är täckt bara.
 
3.
Koka tills pumpan är mjuk. Värm under tiden kokosmjölk, riven ingefära och citronsaft i en annan kastrull.
 
4.
Häll av lite av vattnet från pumpan (ju mindre vatten, desto tjockare soppa) och mixa slätt med en stavmixer. Häll i kokosmjölken och mixa lite till. Smaksätt med hackad rosmarin, kryddor och en nypa socker. Låt koka upp.
 
5.
Rosta kokosflingor och solroskärnor i en stekpanna tills kokosflingorna är gyllenbruna. Häll upp soppan i en djup tallrik och toppa med kokosflingorna samt lite färsk rosmarin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0