Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Bakad banan- och kardemummagröt med fikon och hemmagjort jordnötssmör

Jag älskar att ha mycket tid på morgonen och på vardagar går jag upp två timmar innan jag ska vara på jobbet bara för att hinna äta en god frukost utan stress, samtidigt som jag streamar Nyhetsmorgon från TV4play. Går man upp när klockan ringer har man dessutom tid på sig att äta annat än bara mjölk och flingor till frukost och då blir starten på dagen så mycket bättre. Jag startade till exempel denna måndag med den här frukosten. Bästa starten på veckan.
 
  
Bakad banan- och kardemummagröt med fikon och hemmagjort jordnötssmör

(1 port)

1 dl havregryn

1 dl valfri mjölk

1 dl vatten

1 mogen banan

1/2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk stött kardemumma

1 nypa salt

Jordnötssmör, honung och fikon till toppingen

 

1.

Sätt ugnen på 180 grader.

 

2.

Blanda havregryn med mjölk och vatten och låt stå och dra i 5-10 minuter.

 

3.

Mosa under tiden bananen och blanda den med vaniljsocker, kardemumma och salt. Vänd ner i havregrynsblandningen. Rör sist ner bakpulver.

 

4.

Häll allt i en ugnssäker form och grädda i cirka 20 minuter, tills gröten stelnat något. Toppa med det du tycker är gott, men jag rekommenderar verkligen honung, hemmagjort jordnötssmör och färska fikon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0