Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Glutenfria brownies med apelsinsmak

Idag var det dags för tjejmiddag med mina gamla kollegor i Como, och som alltid när vi ses får jag uppdraget att ta med mig efterrätten. Inte mig emot, att baka är kul! Utmaningen ligger i att alltid hitta nya glutenfria recept eftersom en av mina kollegor är glutenintolerat. Igår bestämde jag mig för att prova på att göra brownies efter ett recept jag hittade på någon sida på nätet. Men jag blev inte alls nöjd med dem, så jag fick åka iväg till affären och köpa nya ingredienser och försöka på nytt. Andra försöket blev så bra. Alltså sååå bra. Så chokladiga och mjuka och fuktiga och nötiga och alldeles alldeles underbara. Ni måste testa detta receptet oavsett ni är glutenallergiker eller inte. Ni kommer bli dö lyckliga i chokladdöden.
 
 
Glutenfria brownies med apelsinsmak
(ca 12 st)
100 gram smör
200 gram mörk choklad
3 ägg
1 ½ dl strösocker
½ vaniljstång
75 gram valnötter
¾ dl kakao
1 nypa flingsalt
Cest från ½ apelsin
 
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
 
2.
Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull. Låt svalna.
 
3.
Vispa äggen fluffiga med strösocker och urskrapad vaniljstång. Hacka valnötterna grovt, men spara 12 stycken till toppingen. Blanda ner valnötshacket, kakaon, flingsaltet och det rivna apelsincestet i äggsmeten. Vänd sist ner choklad- och smörblandningen. 
 
4.
Klä en form, cirka 12x16 cm med bakplåtspapper. Eller använd en folieform, det är nästan lättare. Häll i smeten och toppa med valnötterna, en valnöt till varje ruta.
 
5.
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Smeten ska ha stelnat om du skakar lite lätt på formen, men fortfarande vara mjuk i mitten. Ta ut och låt stelna, gärna över natten i kylskåp. Skär upp bitar och servera eventuellt med grädde - eller ät dem precis som de är. Enjoy!
 
Receptet kommer härifrån.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0