Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Glutenfria ruccolapannkakor varvade med guacamole och tomatkräm

Den här bilden gör inte dessa pannkakor rättvisa. För det är bannemig de godaste salta pannkakor jag någonsin gjort. Men i all sin hast, med en hungrig mage och dåligt ljus, då blir inte bilden bättre än så här. Nåväl. Pannkakorna. Smeten blev helt perfekt! Och i min nya stekpanna var de superlätta att steka. Och som brukligt när det kommer till min matlagning så är receptet inte ett vanligt pannkaksrecept. Vanligt är tråkigt. Så, istället för vetemjöl använde jag kikärtsmjöl (glutenfritt, heja!), istället för mjölk använde jag mandelmjölk (laktosfritt, heja!) och istället för att steka i smör, stekte jag i kokosolja (hälsokost, heja!). Jag tillsatte dessutom ruccola och persilja som jag finhackat med mixern för fin färg och extra vitaminer. Min smet räckte till sex pannkakor vilket blir en väldigt glupsk portion beroende på vad man har till, eller två mindre portioner som kanske måste kompletteras för att man ska bli mätt.
 
 
Glutenfria ruccolapannkakor varvade med guacamole och tomatkräm
(6 stycken)
1 ½ dl kikärtsmjöl
1 krm örtsalt
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 ägg
1 dl mandelmjölk
½ dl vatten
En handfull ruccola
Persilja efter smak
Kokosolja till stekning
 
1.
Blanda mjöl, salt, bakpulver och fiberhusk i en bunke. Tillsätt ägg, mjölk och vatten, blanda till en jämn smet. Mixa ruccola och persilja till ett fint hack med en stavmixer. Vänd till sist ner hacket i smeten och låt stå i cirka 5.10 minuter.
 
2.
Under tiden som smeten står och drar, gör dina två röror:
Guacamole: Mixa ½ avokado med salt, peppar, citron, vitlök och tabasco efter smak.
Tomatkräm: Mixa 4-5 soltorkade tomater med 1 msk ricotta (stavmixer rekommenderas).
 
3.
Smält kokosolja i en teflonpanna. Häll i smeten, cirka ½ dl smet per pannkaka blir bra. Vänta tills det bubblar på ovansidan - det är tecken på att pannkakorna är klara att vändas.
 
4.
Varva till sist pankakorna med guacamole och tomatkräm. Grunda med ruccola och toppa med solroskärnor och balsamico. Enjoy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0