Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Laxcarbonara med mynta

Ibland är jag jättehungrig. Och då går det fort när jag ska knäppa en bild till bloggen. Och då kanske resultatet inte blir det bästa. Som bilden på den här Laxcarbonaran till exempel. Jag kanske skulle tänkt lite mer på hur jag presenterade rätten för att få bilden att överensstämma med smaken - vilken var supergod! Men som sagt, ibland vill man bara äta innan maten blir kall.
 
Jag håller på att tömma kylskåpet inför påskhelgens Sverigeresa, och det var så detta receptet kom till - lite man tager vad man haver. Jag älskar det, att experimentera med redan befintliga varor och inte hela tiden springa till affären och köpa nytt. Det är så de bästa och sämsta rätterna kommer till. I denna carbonaran bytte jag ut bacon till lax, och smaksatte det hela med färsk mynta. Myntan gör hela rätten, så himla gott!
 
 
Laxcarbonara med mynta
(1 port)
75 g penne
1 ägg
2 msk grädde
10-15 myntablad
½ msk olivolja
7-10 cm zucchini
50 g kallrökt lax
1 näve spenat
Salt&peppar
 
1.
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Salta och släng i pastan. Koka enligt anvisningarna (men minska med en minut för pasta al dente).
 
2.
Värm olivoljan i en stekpanna. Dela zucchinin i mindre bitar och stek 2-3 minuter. Släng i laxen och låt steka med någon minut eller så. Ta bort stekpannan från värmen. Vispa ihop ägg, grädde och finhackad mynta. Blanda ner med zucchinin och laxen, skaka om stekpannan väl.
 
3.
Ta en halv deciliter av pastavattnet och blanda ner i såsen. Häll av pastan i ett durkslag och blanda sedan med såsen. Toppa till sist med spenat. Blanda om. Smaka av med salt och peppar (tänk dock på att laxen troligen redan är rätt salt).
 
Visste ni förresten att det är Helgerån att toppa fiskrätter med parmesan i Italien? Det är lika fel som att dricka en cappuccino efter maten eller äta kyckling tillsammans med risotto. Alltså, ingen ost på denna carbonaran om ni vill vara äkta italienare!

Kommentarer
Postat av: Anastasia - Mitt liv i Stockholm

Va gott det ser ut! :) Fin blogg du har!

Svar: Tack snälla du! <3
Louise Laurenius

2015-04-01 @ 12:46:52
URL: http://bansq.blogg.se
Postat av: Mikaela

Det ser rktigt gott ut! :)

Svar: Tack, det var jättegott! Du får testa! ;)
Louise Laurenius

2015-04-02 @ 09:33:18
URL: http://orsin.blogg.se
Postat av: Anonym

det här lagade jag idag, riktigt gott! du lägger upp så smarriga recept vill bara testa allt :)

Svar: Åh, vad roligt att höra! Älskar när ni hör av er när ni har testat något jag lagt upp på bloggen! Du får fortsätta laga igenom alla recept! <3
Louise Laurenius

2015-04-12 @ 16:25:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0