Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Ägg- och avokadosallad på 5-minutersbröd

Ägg och avokado kanske kan tyckas vara en knasig kombination, men sanningen är att den faktiskt är helt rätt. har ni någon gång testat att kärna ur en avokado, knäcka ett ägg i hålet och tillaga hela altet i ugnen tills ägget blivit genomstek? Om inte, så gör det! Avokadon blir ännu krämigare då den är varm, och toppat med lite Srirachasås blir det ett perfekt lunchelement. Men det finns andra sätt att kombinera ägg och avokado, och såhär när det är sommar och varmt så vill i alla fall inte jag ha något superhett att äta till lunch. Då passar den här salladen på stekpannebröd perfekt. Och snabbt går det också, brödet gräddas innan äggen hinner bli klara, och sedan är det bara att kombinera ingredienser och servera.
 
 
Ägg- och avokadosallad på 5-minutersbröd
(1 port)
2 ägg
½ avokado
½ citron, skal och cest
Salt/peppar/Tabasco
 
1.
Hårdkoka äggen. Dela dem i större bitar. Mosa avokadon. Blanda allt till en smarrig röra.
 
Stekpannebröd
(1 stort)
½ dl vetemjöl
1 dl vetekli
½ tsk bakpulver
1 msk smör
½ dl crème fraiche
 
1.
Blanda de torra ingredienserna och nyp sedan ihop dem med (det kalla) smöret. Tillsätt crème fraichen och blanda till en deg. Platta till ett bröd. Stek i en torr stekpanna, cirka två minuter på varje sida. Klart!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0