Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Linguine med blåmusslor och purjolök i vitt vin.

Min kärlek till långsamt stek purjolök beskrev jag för inte så länge sedan i det här receptet. Något som dock tar purjolöken ytterliggare ett steg upp på skalan är när den tillagas med vitt vin. Det är en match gjord i himmelen! En annan sak som passar utmärkt att tillagas i vitt vin är blåmusslor. Så har man blåmusslor över från helgens fisksoppa, samt en purjolök och en flaska vitt vin i kylen, då är den här pastarätten klar på ett kick!
 
 
Linguine med blåmusslor och purjolök i vitt vin
(2 port)
120-140 g linguine
½ msk olivolja
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vitt vin
½ dl pastavatten
20-25 blåmusslor
Salt&peppar
Gräslök till servering
 
1.
Sätt en kastrull med pastavatten att koka upp. Salta först när vattnet kokar.
 
2.
Värm smör och olja i en stekpanna. Dela purjolöken längs med på hälften, skölj och skiva i bitar. Finhacka vitlöken. Stek purjolök och vitlök mjuk i stekpannan cirka 10 minuter på svag värme. Rör om då och då. Tillsätt vin och buljongtärning och låt sjuda på svag värme tills vinet reducerats ner till cirka hälften.
 
3.
Släng i pastan och låt koka enligt anvisning.
 
4.
När det återstår cirka 4-5 minuter på pastan, släng i blåmusslorna i purjllöken samt häll på ½ dl pastavatten. Sätt på ett lock och låt musslorna bli klara. (Jag hade förkokta blåmusslor - om ni använder färska eller frysta får ni anpassa tillagningstiden).
 
5.
Häll av pastavattnet och släng ner pastan i purjolöken. Rör om. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i djup tallrik, toppa med gräslök.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0