Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Mango- och avokadosalsa med makrill

Det här är en lätt och kall lunch som passar utmärkt på en varm och solig dag. Nu vet jag att ni där hemma i Sverige in riktigt har samma tur med vädret som vi har i Milano, men jag lovar, solen kommer till er också så småningom. Och då kommer den här rätten passa utmärkt. Mango- och avokadosalsa är verkligen ett perfekt tillbehör till många rätter. Perfekt salt, syrligt, sött, starkt och krämigt. Jag valde att äta makrill till, men en grillad firre eller kycklingfilé är två andra heta tips.
 
 
Mango- och avokadosalsa med makrill
(1 port)
½ mango
½ avokado
½ röd paprika
1 msk hackad gräslök
1 msk olivolja
½ citron, cest och skal
Salt/peppar/Tabasco
 
1 makrillfilé, gärna rökt.
 
1.
Skala mango och avokado och dela i stora tärningar. Strimla paprikan och dela i små tärningar. Fin hacka gärslöken.
 
2.
Blanda ovanstående med olivolja, citroncest, citronsaft, salt, peppar och Tabasco efter tycke och smak. Rör om och ställ i kyl fram tills servering.
 
3.
Servera i djup talltik, toppa med makrillfilén.

Kommentarer
Postat av: Alicia Hedlund

Jag som har undrat hur jag på bästa sätt ska äta min makrill! Vilken bra idé! Det här ska jag prova :) /Alicia

Svar: Vad roligt att jag kunde inspirera! :)
Louise Laurenius

2015-07-27 @ 19:31:39
URL: http://www.matkrabat.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0