Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Gnocchi med en stark och krämig pesto

Om man frågar en äkta Genovese vad en pesto ska bestå av så finns det nog bara ett riktigt svar - basilika, pinjenötter, vitlök, pecorino/parmesan och olivolja. Men frågar man mig, så tycker jag man kan byta ut örter, nötter och smaksättare efter tycke och smak. Använd det som redan finns hemma i kyl och skafferi - jag lovar det kommer bli minst lika gott. Igår ville jag till exempel ha en grön sås till mina gnocchis, men i brist på både basilika och pinjenötter, tog jag persilja och hasselnötter istället. Och istället för att bara smaksätta med vitlök, ville jag tillsätta hetta genom att blanda ner några droppar Srirachasås. Nu hände dock det som inte får hända - min Srirachaflaska lekte ketchupeffekten med mig, så de några få dropparna blev väldigt många fler. Jag menar, jag tycker om stark mat, men det finns en gräns. Så för att dämpa hettan blandade jag ut peston med ricotta. Resultatet blev en riktigt krämig och smakful sås som passade helt perfekt till gnocchi! Se, man ska aldrig ge upp, problem är till för att lösas.
 
 
Gnocchi med en stark och krämig pesto
(1 port)
250 g gnocchi (färdigköpt går alldeles utmärkt)
1 näve färsk persilja
15-20 hasselnötter (skållade)
½ vitlöksklyfta
½ citron, saften
1 msk riven parmesan
½ tsk honung
1 msk olivolja
2 msk vatten
½ msk Srirachasås
Salt/peppar
2-3 msk ricotta
 
Smör till stekning
7-10 cm zucchini
Parmesan till dekorering
 
1.
Koka upp vatten i en stor kastrull.
 
2.
Gör under tiden peston: grovhacka persilja, hasselnötter och vitlök. Mixa tillsammans med citronsaft, parmesan, honung, olivolja och vatten. Smaksätt med Srirachasås, salt och peppar. Blanda ner ricottan.
 
3.
När vattnet kokar, salta, släng sedan ner gnocchin. När de flyter upp till ytan är de klara, det tar 2-3 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag. 
 
4.
Smält smör i en stekpanna, släng ner den kokta gnocchin och stek dem 1-2 minuter så att de får en yta. Dela zucchinin i mindre bitar, släng ner i pannan. Blanda ner peston och späd eventuellt ut med lite vatten. Skaka om pannan så att all gnocchi täcks av sås.
 
5.
Häll upp i djup skål och toppa med rikligt med hyvlad parmesan!

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Det låter riktigt gott :)

Svar: Åh, tack! Det var supersmarrigt! Krämigt och starkt!
Louise Laurenius

2015-04-01 @ 12:07:40
URL: http://orsin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0