Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Pasta med rostad pumpa, parmesan och salviasmör

Det finns vissa smakkombinationer som jag aldrig tröttnar på. En av dessa är rostad pumpa, parmesanost och salviasmör. Egentligen är det salviasmöret som är den riktiga hjälten i kombinationen, för det är så. fantastiskt. gott. Har man bara salviasmör så behöver man inte konstla till det med en massa annat. Häll det på gnocchi, eller blanda ner det i pastan eller ha det som sås till kycklingen. Världens enklaste sätt att få upp smakerna i maten. Och vilka smaker sen!
 
 
Pasta med rostad pumpa, parmesan och salviasmör
(1 port)
1 portion pasta (välj själv)
250 g pumpa
½ gul lök
1 msk olivolja
Paprikapulver/Ingefära/Kanel
Salt/Peppar
20-25 g smör
4-5 salviablad
Hyvlad parmesanost
 
1.
Dela pumpan i mindre bitar. Dela löken i båtar. Lägg på en plåt och ringla över olivolja samt samksätt med paprikapulver, ingefära, kanel, salt och peppar. Sätt in i ugnen, ca 25 minuter på 225 grader.
 
2.
Koka upp pastavatten. Häll i rikligt med salt. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
 
3.
Lägg ner smöret i en liten kastrull tillsammans med salviabladen. Låt smöret smälta långsamt på svag värme. Salviabladen ska bli krispiga. Se till att inte bränna smöret.
 
4.
Häll av pastavattnet. Blanda pastan med salviasmöret och pumpan samt löken. Häll upp i tallrik och hyvla över parmesan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0