Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Pumpkin Spiced Banana Icecream

Den första september varje år börjar Starbucks sälja sin Pumpkin Spice Latte, en dryck som alla verkar gå helt bananas över. Jag förstår varför, för i teorin låter det ju fantastiskt. Espresso smaksatt med pumpa, kanel, muskotnöt och klöver, uppblandad med skummad mjölk och oftast toppad med vispgrädde. Som en fest i ett kaffekopp. Men. Nu är det ju bara det att verkligheten ser något annorlunda ut. Sanningen är att det inte finns någon riktigt pumpa överhuvudtaget i Starbucks PSL, istället kommer pumpasmaken från en artificiell sirap. Dessutom är dosen socker helt galen. Det är socker i den kondenserade mjölken, det är socker i sirapen, det är socker i vispgrädden, det är socker i pumpakryddan - och till råge på det så sockrar var varannan kund extra på ren automatik. Det. är. ju. helt. sjukt. 
 
Tack, men nej tack. Jag hoppar över den där köpta latten, och sparar både pengar och räddar mig från sockerchocker. Istället fixar jag min egen pumpafrukost, fylld med massa näring och goda naturliga smaker. Dessutom är den vegansk och helt fri från tillsatt socker! Superstart på dagen helt enkelt!
 
 
Pumpkin Spiced Banana Icecream
(1 port)
2 frysta bananer
¾ dl pumpapuré 
1 tsk kanel
½ tsk ingefära
½ krm muskotnöt
½ Persimon
Kokosflakes
Jordnötssmör
 
Börja redan dagen innan du ska äta den här frukosten, så går allt supersnabbt när det väl är dags.
 
1.
Koka pumpan mjuk i lättsaltat vatten. Mixa den sedan till en puré med hjälp av en stavmixer eller liknande. Låt svalna och sätt sedan in i kylen över natten.
 
2.
Skiva två bananer och frys in dem över natten.
 
3.
På morgonen: Mixa bananerna i en blender tills de blivit bananglass. Ta hälften av bananglassen och rör ut med pumpapurén samt kanel, ingefära och muskotnöt. Lägg i botten av ett högt glass. Dela persimonen i små bitar och lägg på pumpaglassen. Toppa sedan med den naturella bananglassen. Häll på lite kokosflakes och mer persimon - och om du har hemmagjort jordnötssmör så är det inte en dålig topping det heller. Just saying!
 
Njut av din nyttiga supergoda pumpafrukost!
 

Kommentarer
Postat av: myrtillus.blogg.se

vad härligt med ett pumparecept! tycker det kan vara lite svårt att komma på vad man ska göra på pumpa annars, så detta var en toppenidé! :)

Svar: Åh, jag vet. Egentligen finns det massa bra pumparecept, men när man väl ska laga det så kommer man inte på någonting! :) Men detta får du testa!
Louise Laurenius

2015-10-30 @ 10:47:54
URL: http://myrtillus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0