Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Friterade rispapper med broccolikräm, tofu och hyvlad sparris

Kommer ni ihåg de friterade rispapperna jag gjorde för någon vecka sedan? Om inte, så hittar ni det receptet på denna länk, men jag har egentligen använt mig av samma koncept idag - bara ändrat lite på storlek och fyllning. Du behöver egentligen inte fylla rispapperna med någonting alls - bara salta dem och krydda dem med paprikapulver när de har friterats så har du världen godaste snacks! Men att använda dem som underlag till valfri topping är ett riktigt trevligt sätt att servera plockmat på - ett hett tips till nästa middagsbjudning eller varför inte till studentfesten?
 
Denna gången valde jag att toppa mina rispapper med en broccolikräm, som egentligen bara består av kokt broccoli och parmesan - men om man mixar broccolin med parmesanen när broccolin fortfarande är varm så smälter osten och gör att röran blir krämig och god. Tillsätt lite kryddor, sedan är det klart.
 
Jag stekte även tofu, hyvlade sparris, och smulade fetaost i risskålarna. Och fyllde ut dem med ruccola och groddar. Märks det att jag gick bananas med vad som fanns i kylen eller? Det kan du också göra, du behöver inte nödvändigtvis göra precis som jag har gjort, detta recept är mer som inspiration!
 
 
Friterade rispapper med broccolikräm, tofu och hyvlad sparris
(2 portioner - eller 4 förrättsportioner)
4 rispapper
3 msk solrosolja
Salt/paorikapulver
 
300 g broccolibuketter
1 tsk grönsaksbuljong
1 dl parmesan
1 tsk soja
Salt/peppar
 
200 g tofu
Salt/peppar/paprikapulver
2 tsk soja
1 msk olivolja
 
2-4 sparrisar
40 g fetaost
Ruccola
Groddar
Srirachasås
 
1.
Värm upp solrosoljan i en stekpanna. Dela varje rispapper i 3 delar med en sax. När oljan är riktigt het, lägg då ner en rispappersdel i taget och se den förvandlas till ett krispigt, krulligt papper. Ta upp med en tång när den är helt friterad (tar ca 10 sekunder). Lägg på ett galler att svalna och salta och krydda med paprikapulver. Ställ åt sidan.
 
2.
Dela broccolin i små buketter och lägg i kastrull. Täck broccolin med vatten smaksatt med buljong och salt. Låt koka mjuk. Riv under tiden parmesan och lägg i en mixer. Häll av vattnet från broccolin och lägg direkt ner broccolini mixern med parmesanen. Mixa till en kräm, smaka av med soja, salt och peppar.
 
3.
Dela tofun i mindre täningar. Krydda rikligt med salt, peppar och paprikapulver. Stek i olivolja på mellanvärme i ca 10-15 minuter. Mot slutet slår du ner sojan och låter den karamellisera/avdunsta. 
 
4.
Lägg upp rispapperna på et tserveringsfat/skärbräda. Toppa med sallad, groddar, broccolikräm, tofu, tunt hyvlad sparris och fetaost. Toppa med Srirachasås för hetta!
 
Buon appetitio!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0