Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Glutenfri galette med keso- och parmesankräm och haricots verts

Här kommer ytterligare ett recept på en glutenfri galette anpassat till en person. Jag har nästan använt samma recept till degen som jag gjorde i detta recept. Dock bytte jag ut chia-ägget mot ett vanligt ägg. Och så har jag bara ändrat krämen och toppingen lite - tillsatt keso, och bytt ut zucchini mot haricots verts. Det är kul att laga mat med haricots verts, man kan göra så fina mönster då! Fint va? Och gott var det också...
 
 
Glutenfri galette med parmesankräm och zucchini
(1 galette = 1 portion)
½ dl hasselnötsmjöl
½ dl majsmjöl
½ dl sesamfrön
Salt och peppar
25 g smör
½ ägg
 
½ ägg
½ dl keso
1 msk phildelphiaost
1 dl riven parmesan
1 citron, endast skal
1 tsk soja
Salt och peppar
 
150 g färska haricots verts
 
1.
Blanda hasselnötsmjöl, majsmjöl och sesamfrön med en nypa salt och peppar efter smak. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen till en gryning massa. Blanda ner det halva ägget och tryck ihop till en deg.
 
2.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en fyrkant, cirka 2 mm tjock. Lägg degen på något platt och sätt in i kylen minst en halvtimme - men den kan stå ännu längre (tills du ska använda den - kom bara ihåg att ta fram den 15 minuter innan så att den mjukar till sig lite och lättare går att vika).
 
3.
Förväll haricots vertsen i sjudande vatten några minuter så att de blir lite mjuka, men inte helt klara.
 
4.
Blanda ihop ägg, keso, philadelphiaost, parmesan, citroncest, soja samt salt och peppar till en kräm. Lägg på galette-skalet men lämna en kant på cirka 1cm runt om.
 
5.
Lägg haricots vertsen i ett fint mönster på parmesankrämen. Tryck upp kanterna mot kräm och bönor så att det bildas en liten mur.
 
6.
Grädda sedan i ugn - cirka 30 minuter på 200 grader. Håll koll - kärmen ska hinna sätta sig.
 
7.
Servera med tomater, en enkel sallad - eller något annar du tycker om.
 
Buon appetito!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0