Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Pannkaksnästen på Internationella Pannkaksdagen!

Glad Internationella pannkaksdagen! Och glad Fettisdag! Två event på en och samma dag, hur ska vi kunna välja? Eller man kanske kan fira båda två? Förra året gjorde jag en semmelpannkaka, så visst kan man kombinera de båda.  Men i år valde jag att fokusera på det jag tycker är godast - pannkakor - och göra något kul och annorlunda av det hela. Det här med att leka med maten är ju något vi blir uppfostrade till att inte göra. Men det är en fin gräns mellan att leka med maten och vara kreativ med maten. Är man kreativ, kan det sluta så här, och jag ser absolut inget negativt med det:
 
 
Låt mig introducera er till mina ihoprullade pannkaksnästen! Är de inte superfina? Och hur mycket önskar ni, just i detta nu, att ni fick ta en rulle och doppa i den där chokladsåsen och sen bara moffa in den i munnen? Jag kan garantera er, att det är något som bara kan liknas vid eufori. Vilken lycka! 
 
Så, hur gör man då dessa pannkaksnästen? Det är inte alls svårt egentligen, men jag har ändå valt att vara superpedagogisk denna gång, och fotat tre steg för att lättare kunna förklara för er hur ni ska uppnå lyckan på jorden. Först måste ni blanda en smet - receptet på min smet, med kokonötsmjölk, hittar ni lite längre ner i detta inlägg. När ni har gjort smeten häller ni den i en dressingflaska (har ni inte en dressingflaska så ta en pet-flaska och gör ett hål i korken med en kniv). Värm sedan en teflonpanna över medelvärme och släng i en klick kokosolja eller vegetabilisk olja. Sedan arbetar ni snabbt och trycker ut ett mönster av pannkakssmeten i pannan, så att det liknar det här:
 
 
Ni låter pannkaks-swirlen grädda i cirka två minuter och tar sedan ur den från stekpannan med en stekspade - ni ska inte vända på pannkakan, den blir klar ändå. När ni har lagt pannkakan på exempelvis en skärbräda som ovan, viker ni in två kanter, så här:
 
 
Ja, sedan behöver man ju inte vara Einstein för att fundera ut nästa steg: rulla ihop dem till en korv, så här:
 
 
Ta-da! Era pannkaksnästen är klara och redo för att pimpas! Och pimpa kan man göra på flera olika sätt. Gå igenom kyl och skafferi för att se vad som skulle kunna passa. Ni kan göra en salt variant och doppa dem i en krämig pesto till exempel (det kom jag på precis i skrivande stund - låter ju riktigt smarrigt, det får jag göra nästa gång). Annars kan ni bara ta till de vanliga pannkakstillbehören, som grädde och sylt, och doppa era nästen i det. Eller så gör ni en snabb och enkel chokladsås av kakao, socker, kokosmjölk och lite vatten. Oändliga möjligheter som ni förstår. Ni väljer själva, låt era smaklökar få bestämma!
 
 
Smet till pannkaksnästen
(ca 10 st)
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl vatten
1 ¼ dl kokosmjölk
1 ägg
½ tsk salt
1 krm malen kardemumma
 
Kokosolja eller vegetabilisk olja till stekning
 
1.
Blanda mjöl, vatten, kokosmjölk, ägg, salt och kardemumma till en jämn smet. Vispa bort alla klumpar så att de inte fastnar i dressingflaskan.
 
2.
Häll upp i dressingflaska. Stek i kokosolja/vegetabilitsk olja enligt beskrivning här ovan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0