Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Snabbsauterad tonfiskfilé med raw kålsallad

Ibland vill man att maten ska vara klar på ett kick. Alltså helst innan man ens hunnit säga just kick. Då passar den här rätten alldeles utmärkt, för den tar absolut ingen tid alls att göra. Fem minuter är allt som krävs, sedan har du en nyttig och supergod middag serverad. Denna gången använde jag tonfisk, men har du lax hemma går det minst lika bra - jag har provat, så jag vet! Den krispiga kålsalladen blir extra god med tillskottet av fänkål och dressingen i form av olivolja, sesamolja och soja!
 
Du behöver såklart inte äta med pinnar - men bara för att det går snabbt att laga så behöver det ju inte gå snabbt att äta upp. Mitt bästa tips för att njuta längre av maten och inte bara kasta i sig den på två sekunder, är att äta med pinnar - i alla fall om man inte är en expert, för då tar det tid att få upp de små rackars kålbladen. 
 
 
Sauterad tonfiskfilé med raw kålsallad
(1 port)
1 bit färsk tonfisk, ca 150 gram
1 msk olivolja
 
100 g vitkål
50 g fänkål
1 bit gurka, ca 10 cm
1 msk soja
1 tsk sesamolja
2 tsk olivolja
salt/peppar
 
Jordnötter
Sesamfrön
 
1.
Hetta upp olivoljan i en het panna. Salta och peppra tonfisken på båda sidor. Stek 1-2 minuter på varje sida - tonfisken ska inte genomstekas om du vill ha en saftig fisk, håll koll!
 
2.
Strimla vitkål och fänkål. Dela gurkan i mindre bitar. Lägg i skål och ringla över soja, sesamolja och olivolja. Blanda runt.
 
3.
Skär tonfisken i bitar. Lägg på kålsalladen. Toppa med jordnötter och sesamfrön.
 
Buon appetito!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0