Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Glutenfri pizza på quinoa- och bovetebotten med sardiner, svamp och mozzarella

Hej kompisar! Ni vet hur jag brukar göra pizza på blomkålsbotten? Om inte så kolla in receptet här. Eller ett annat recept här. Denna gången ville jag dock göra bottnen på ett lite annorlunda sätt, för att få den lite mer krispig, och jag använde mig därför av blötlagt bovete och quinoa. Resultatet blev riktigt bra! Det kräver lite förberedelse, för de båda grynen måste ligga i blöt i minst 6 timmar - men om ni tar en minut av er tid på morgonen att göra detta, så är de klara att användas på kvällen när ni kommer hem från jobbet. Inga konstigheter, med andra ord. Toppa pizzan med det du tycker är gott - i mitt fall blev det en kylskåpsresning bestående av sardiner, champinjoner, mozzarella och rosmarin! En gourmetpizza om ni frågar mig. Hoppas ni har en fin fredag - i Milano skiner solen återigen och i helgen väntar en massa skoj. Ciao ciao!
 
Glöm inte att följa mig på Instagram! Tryck här.
 
 
Glutenfri pizza på quinoa- och bovetebotten med sardiner, svamp och mozzarella
(1 ½ portion)
1 dl quinoa
½ dl bovetekärnor
½ dl vatten
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
1 ½ msk olivolja
 
Hemgjord tomatsås, t.ex. denna.
3-4 champinjoner
60 g mozzarella
½ burk sardiner i olja
1 kvist färsk rosmarin
 
1.
Lägg quinoa och bovete i blöt och låt stå i minst sex timmar. Tips: lägg dem i blöt när du gör din frukost, så är de redo när du kommer hem från jobbet, och pizzan blir klar på ett kick.
 
2.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform. Pensla pappret med lite olja.
 
3.
Mixa den blötlagda quinoan och bovetet med vatten, salt, bakpulver och olivolja i en mixer. Det ska likna en tjockare pannkakssmet.
 
4.
Häll smeten i springformen och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter. Vänd upp bottnen på en plåt med bakplåtspapper och grädda ytterligare 10-15 minuter på andra sidan.
 
5.
Bred på tomatsås och valfri topping, se mina förslag här ovan. Grädda ytterligare 10-15 minuter - tills topping är färdiggräddad och osten har smält.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0