Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Crazy burger time!

Vad gör man när man har frittata över och vill använda upp övriga ingredienser som finns i kylen? Man bestämmer sig för att bygga på höjden och göra en något okonventionell hamburgare. Utan bröd, köttpuck och ost, men full med smaker, texturer och färger. Detta är vad som händer när jag är kreativ med det jag har hemma... ibland fail, ibland fantastiskt.
 
Mina "bröd" består av dubbelpanerade aubergineskivor - jag panerade dem först i Maizena, sen ägg, sen i finmalet majsmjöl - sedan stekte jag dem i rikligt med olja tills de blev gyllene på båda sidor. Även mina avocado fries är dubbelpanerade i Maizena, ägg och sesamfrön, sedan bakade i ugn. Fullt recept på det hittar ni här.
 
Parmaskinkan bakade jag tillsammans med avokadon i ugnen, tills de blivit krispiga. Och ketchupen slängde jag ihop av allt rött jag kunde hitta här hemma (soltorkade tomater, tomatpuré, passerade tomater, chili, Tabasco, paprikapulver...)
 
Något mer detaljerat recept än så blir det inte idag. Det här är mer tänkt som inspo. Det går ju att göra hamburgare på en massa olika, roliga sätt. Bara fantasin sätter gränser...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0