Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Tortillachipspanerad tofu med savoykål, karamelliserad lök och avokado

I flera år nu, har ju panko utnämnts till världens bästa ströbröd. Allt som paneras i panko blir extra sprött, krispigt och frasigt... så det är klart att man blir avundsjuk när man har valt att utesluta gluten från sin mathållning, och därmed går miste om detta crunch. Men nu har jag kommit på bästa idén, som gör att vi inte behöver vara avundsjuka längre. Vi kan nämligen panera våra ingredienser i glutenfria tortillachips. Yes, ni hörde rätt. Jag skulle vilja påstå att det blir minst lika krispigt, och dessutom tillför tortillachipsen en extra smaksättning. När jag gjorde nedanstående recept, panerade jag min tofu i tortillachips som var smaksatta med rosmarin (ja, jag är ju i Italien och italienarna måste italienisera allt...). Sjukt gott. Tofun, som är rätt smaklöst om du inte kryddar ihjäl den, fick en extra smakskjuts i och med sin nya förklädnad så detta kommer jag definitivt att göra igen.
 
Undrar vad nästa ingrediens att bli panerad kommer att bli... Några tips?
 
 
Tortillachipspanerad tofu med savoykål, karamelliserad lök och avokado
(2 portioner)
150-200 g tofu (se till att köpa fast sådan)
60 g tortillachips
1 ägg
2 msk bovetemjöl
200 g savoykål
1 gul lök
1 msk smör
1 tsk strösocker
¾ dl vatten
1 avokado
Salt/peppar/paprikapulver
Olja till stekning
Blåbär och rosépepparkorn till servering
 
1. 
Börja med att skala löken och skiva den i ringar. Värm upp smöret i en stekpanna över medelvärme och släng i löken. Låt steka, utan att ta färg, i cirka 10-15 minuter, till den blivit mjuk. Stö sedan över socker och en nypa salt och häll sist på vattnet. Löken är klar när vattnet har kokat bort. Lägg till sidan.
 
2.
Skiva savoykålen och stek i olja. Salta och häll på lite vatten efter 5 minuter för att få den extra mjuk. Lägg till sidan.
 
3.
Dela tofun i lagom stora skivor (en till en och en halv cm tjocka). Krydda dem med rikligt med salt, peppar och paprikapulver. Vispa upp ett ägg och häll på en tallrik. Krossa tortillachipsen och lägg på en annan tallrik. Pudra tofun runt om i bovetemjöl. Vänd sedan först i ägget, sedan i tortillachipsen, så att allt täcks. 
 
4.
Värm upp rikligt med olja i en panna. Stek/halvfritera tofun tills tortillachipsen blivit gyllene. Vänd och gör samma sak.
 
5.
Servera tofun med savoykålen, löken och mosad avokado (blandad med lite salt och peppar). Toppa med rosépepparkorn och några blåbär.

Kommentarer
Postat av: malin

Ska absolut prova att panera i tortillachips! Blomkål kanske...

Svar: Blomkål! Bra idé! :)
Louise Laurenius

2017-02-07 @ 23:24:00
URL: http://www.kanjagsmaka.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0