Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Quinoabowl med sötpotatismos, stekt pak choi och avokadoros

Det går ju knappt att se, men under alla andra ingredienser ligger en hög med quinoa, därav namnet quinoabowl. Jag älskar quinoa. Det är så lätt att koka ett helt lass på en gång, och sedan kombinera det på olika vis genom veckans måltider - ni vet, de där måltiderna som ska gå snabbt att förbereda (och oftast inte hamnar på bloggen, för det är bara en röra av allt möjligt). En quinoabowl behöver egentligen bara bestå av quinoa, resten bestämmer ni själv. Ja, alltså ni kan ju utesluta quinoan också, men då får ni helt enkelt kalla skålen något annat. Hehe. 
 
Jag valde att blanda min quinoa med kikärtor denna gång. Sedan toppade jag med spenat, stekt pak choi, koriander, granatäppelkärnor, avokado, mandlar och sötpotatismos. Sötpotatismos är så sjukt gott! Jag gör den på enklast möjliga vis genom att baka en sötpotatis som jag delar i bitar och kryddar med salt/peppar/kanel/paprikapulver och lite olivolja, innan den får gå klart i ugnen. Sedan mosar jag bara den med en gaffel. Inget smör eller grädde behövs. Namnamnam!
 
Förresten, sötpotatismosen kan ni dessutom använda till de här sötpotatisburgarna. Eller så kan ni göra de här sötpotatispannkakorna (men till de sistnämnda hade jag tagit bort peppar och paprikapulver från kryddningen).
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0