Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Glutenfria paleo-scones med cashewnötter och hallon

Det är inte ofta jag äter nybakat bröd på morgonen. Det tar ju sin lilla tid att antingen 1) sätta en deg på jäsning, eller 2) hitta ett glutenfritt bageri som är öppet på en lördag i Milano. Men, egentligen är det rätt dåliga bortförklaringar till att inte fixa bröd, för det finns ju ett bröd (egentligen många fler) som tar ingen tid alls: scones! Alltså, nybakade scones med smör och ost kan ju bara något av det godaste som finns! 
 
Idag gjorde jag en scone som kanske inte tillhör de klassiska. Den är nämligen både glutenfri, smörfri och paleo. Glutenfri för att jag använde glutenfria havregryn och malda nötter som mjöl. Smörfri för att jag ersatte det av en mosad banan. Och paleo för att... well, för att den är det helt enkelt. Jag blandade ner några hallon i smeten också. Det blir så gott med lite syrlighet - och hallon är nog mitt favoritbär ändå... (tillsammans med björnbär, jordgubbar, blåbär och... äh, omöjligt att favorisera bland bären!).
 
 
            
 
 
Glutenfria paleo-scones med cashewnötter och hallon
(1 scone)
1 ägg
½ banan
½ dl cashewnötter
¼ dl valnötter
½ dl (glutenfria) havregryn
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk chiafrön
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
5-6 hallon
1 nypa kokossocker (valfritt)
 
1.
Sätt ugnen på 200 grader C.
 
2.
Mosa bananen och blanda med ägget.
 
3.
Mixa cashewnötter och valnötter till ett fint kross. Häll ner i en separat skål, tillsammans med havregryn, kokosmjöl, bakpulver, chiafrön, vaniljpulver och salt. Blanda och häll sedan ner til banan- och äggblandningen.
 
4.
Dela hallonen och vänd försiktigt ner dem i smeten. Lägg sedan upp på en plåt med bakplåtspapper och forma till en rund scone. Strö eventuellt över lite kokossocker och baka sedan i ugnen i cirka 25 minuter.
 
5.
Låt svalna fem minuter, servera sedan med t.ex. philadelphia, skivad banan, hallon och mynta. 
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Glutenfree paleo scones with cashews and raspberries
(1 scone)
1 egg
½ banana
½ dl cashew nuts
¼ dl walnuts
½ dl (gluten-free) oats
1 tablespoon coconut flour
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon chia seeds
1 pinch of vanilla powder
1 pinch of salt
5-6 raspberries
1 pinch coconut sugar (optional)
 
1.
Pre heat the oven to 200 degrees C.
 
2.
Mash the banana and mix with the egg.
 
3.
Mix cashew nuts and walnuts into a coarse flour. Pour it into a separate bowl, together with oats, coconut flour, baking soda, chia seeds, vanilla powder and salt. Mix and add into the banana and egg mixture.
 
4.
Cut the raspberries in twi, and gently fold them into the batter. Then add the dough onto a tray with baking paper and form to a round scone. Sprinkle over some coconut sugar and bake in the oven for about 25 minutes.
 
5.
Let cool for five minutes. Then serve with, for example, cream cheese, sliced ​​banana, raspberries and fresh mint.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0