Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Gnocchi tricolore!

Ibland vill man ju bara äta italienskt, eller hur? Pizza, pasta, risotto... eller gnocchi! Och ska man då äta italienskt, då kan man ju göra det hela vägen ut - det vill säga en måltid som är grön, vit och röd. Har ni egentligen tänkt på hur många av de klassiska italienska rätterna som faktiskt är just grön-vit-röda? Det finns en hel uppsjö - men det är ju inte så konstigt när några av nationalingredienserna är just gröna örter, vita ostar (mozzarella!) och solmogna, röda tomater. Det går att göra mycket av det...
 
Idag gjorde jag det lätt för mig och köpte färdiga gnocchi i affären. Det får man göra om man vill att det ska gå snabbt. Nu går det här receptet i och för sig inte supersnabbt då jag rostar tomaterna på låg temperatur i ugnen i nära 2 timmar - och på den tiden hinner du lätt göra din egen gnocchi (här hittar du mitt gnicchirecept). Men om du vill ta en genväg, så kan du självklart steka tomaterna i en stekpanna också - du förlorar i smak, men vinner tid. Välj själv ambitionsnivå!
 
 
Gnocchi tricolore!
(2 portioner)
250 g gnocchi
15 cocktailtomater
4 msk ricotta
1 näve basilika
Salt, peppar, fänkålsfrån
Olivolja
Smör till stekning
 
1.
Börja med tomaterna, då de behöver sin tid i ugnen (det går naturligtvis att ta en genväg och steka tomaterna i en stekpanna, men det blir inte lika gott... just saying). Sätt ugnen på 140 grader. Dela cocktailtomaterna på hälften och lägg på en plåt. Krydda med salt, peppar och fänkålsfrön. Ringla över olja. Sätt in i ugnen och låt dem rosta långsamt, i 1½-2 timmar.
 
2.
Koka upp vatten i en kastrull. Salta. Släng ner gnocchin och låt koka tills de flyter upp till ytan (normalt sätt tar det 2-3 minuter). Ta upp dem med en hålslev och släng ner till i en stekpanna med smält smör. Detta sista steg är valfritt - men jag tycker det blir så gott med en krispig yta!.
 
3.
Blanda ut ricottan med lite salt och peppar. Strimla basilikan
 
4.
Blanda gnocchi med tomater och basilika. Mosa några av tomaterna så att de blir lite såsiga. Lägg upp i en djup tallrik och toppa med ricotta och några vackra basilikablad.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Gnocchi tricolore!
(2 servings)
250 g gnocchi
15 cocktail tomatoes
4 tablespoons of ricotta
1 handfull fresh basil
Salt, pepper, fennel seeds
Olive oil
Butter for frying
 
1.
Start with the tomatoes, as they need their time in the oven (of course, you can take a shortcut and fry the tomatoes in a frying pan, but they will not taste as good ... just saying). Pre-heat the oven at 140 degrees C. Cut the cocktail tomatoes in half and put them on a oven tray. Season with salt, pepper and fennel seeds. Drizzle over some olive oil. Insert in the oven and let them roast slowly for 1½ to 2 hours.
 
2.
Bring water to boil in a saucepan. Season with salt. Throw in the gnocchi and let cook until they flow up to the surface (it usually takes 2-3 minutes). Remove them with a slotted spoon and put them in a frying pan with melted butter. This final step is optional - but I like the crispy surface!
 
3.
Mix the ricotta with some salt and pepper. Finely shop the basil.
 
4.
Mix the gnocchi with the tomatoes and basil. Mash some of the tomatoes to create some sauce. Put it on a plate and top with ricotta and some pretty basil leaves.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0