Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Quinoa- och sötpotatisbollar med fetaost, ingefära och vitlök + tahinisås

Vad gör man när man råkar koka quinoa för ett helt kompani och inte vill äta quinoasallad fem dagar i veckan? Well, ett alternativ är att blanda quinoan med vad du har i kylen - t.ex. sötpotatismos, fetaost och ingefära - rulla dem till bollar och baka dem i ugnen. Då blir det genast mycket roligare, och lite variation på måltiderna. Jag älskar att riva ner ingefära och (lagom med) vitlök som smaksättning i mycket jag gör - det krävs så lite för att det ska smaka så mycket.
 
 
Quinoa- och sötpotatisbollar med ingefära och vitlök + tahinisås
(2 portioner)
2 ½ dl kokot quinoa
1 dl sötpotatismos
30 g smulad fetaost
1 tumbit riven ingefära
½ riven vitlöksklyfta
1 liten näve finhackad bladpersilja
Salt, peppar & paprikapulver
Sesamfrön
 
½ dl tahini
½ dl vatten
½ tsk citronsaft
1 msk finhackad bladpersilja
Salt
 
Bladspenat och avokado till servering
 
1.
Blanda quinoa, sötpotatismos, fetaost, ingefära, vitlök och bladpersilja i en bunke. Smaksätt med salt, peppar och paprikapulver. Rulla till bollar - större än en köttbulle, mindre än en golfboll. Rulla dem sedan i sesamfrön och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugn (180 grader C) i cirka 20 minuter - eller tills sesamfröna blivit gyllene (alla ingredienser är ju redan tillagade, så de ska bara värmas igenom och få yta).
 
2.
Blanda alla ingredienser till tahinisåsen.
 
3.
Lägg upp spenat och avokado på en tallrik. Toppa med bollarna, och ringla över såsen.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Quinoa and sweet potato balls with ginger and garlic + tahini sauce
(2 servings)
2 ½ dl cooked quinoa
1 dl mashed sweet potatoes
30 g of crumbled feta cheese
1 thumb piece ginger, grated
½ garlic clove, grated
1 small handfull finely chopped parsley
Salt, pepper & paprikapowder
Sesame seeds
 
½ dl tahini
½ dl water
½ teaspoon of lemon juice
1 tablespoon finely chopped parsley
Salt
 
Baby spinach and avocado for serving
 
1.
Mix quinoa, mashed sweet potatoes, feta cheese, ginger, garlic and parsley in a bowl. Season with salt, pepper and paprikapowder. Roll into balls - bigger than a meatball, smaller than a golf balls. Roll them in sesame seeds and put on a tray with baking paper. Bake in the oven (180 degrees C) for about 20 minutes - or until the sesame seeds become golden (all ingredients are already cooked so they just need to be heated through).
 
2.
Mix all ingredients for the tahini sauce.
 
3.
Add spinach and avocado to a plate. Top with the balls and drizzel over the sauce.

Kommentarer
Postat av: Frida G Svensson

shut up! Det ser magiskt gott ut! Måste testa detta pronto!

Svar: Do it!!! ;)
Louise Laurenius

2017-07-03 @ 09:49:55
URL: http://www.fridagsvensson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0