Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Risnudlar med krämig jordnötssås, purjolök och soltorkade tomater

Idag stod det snabbmat på lunch-matsedeln. Så snabbmat blev det. Den här rätten tar inte mer än 10 minuter att göra. Men tro inte att det avspeglar sig på smaken, för den här såsen är verkligen smockfull av smaker. Jag älskar att göra asiatiska rätter (ja, jag vet att asiatiskt är väldigt generaliserande att skriva, men när en rätt innehåller soja, ingefära och sesamolja så driver mina tankar automatiskt åt öst), för det krävs så lite för att få en stor smakupplevelse.
 
Risnudlarna ska ligga och dra i uppkokt vatten i cirka 5-7 minuter, och helt ärligt är det precis den tiden du behöver för att göra klart sås och tillbehör. Snabbare än att ringa hemleverans eller dra till en av de stora hamburgerkedjorna. Just saying! Snabbast mat gör du själv - och då åker näringsinnehållet automatiskt upp också. Win win. 
 
 
Risnudlar med krämig jordnötssås, purjolök och soltorkade tomater
(1 portion)
80 g risnudlar
½ purjolök
1 näve persilja
3-4 soltorkade tomater
10 jordnötter
 
2 msk jordnötssmör
1 msk soja
1 tsk sesamolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tumbit ingefära, riven
1 tsk chiliflakes
½ lime, juice
½ dl vatten
Salt & peppar
 
1.
Läg risnudlarna i en bunke. Koka upp vatten och salt och häll över risnudlarna. Låt stå och svälla i 5-7 minuter. Se till att risnudlarna är täckta med vatten.
 
2.
Skiva purjolöken i halvmånar. Stek i olivolja och salt, nästan tills de är lite halvbrända = godast.
 
3.
Grovhacka persilja och soltorkade tomater.
 
4.
Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Värm upp och låt koka ihop - jordnötssmöret ska smälta och det ska bli en sås.
 
5.
Häll av vattnet från nudlarna. Vänd ner såsen och 3/4 av purjolöken. Rör om. Lägg upp i skål och toppa med resten av purjolöken, persliljan, tomaterna och jordnötter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0