Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Mini-pannkakstårta till frukost? Yes, please!

Vad gör man när man är sugen på pannkakstårta, men inte har lust att klämma en pannkakstårta i normalstorlek helt själv? Man gör en mini-version såklart! Jag köpte ett pyttelitet stekjärn för några veckor sedan, mest för att jag ville steka perfekt runda ägg, men jag insåg snabbt att det fanns många fler användningsområden för detta ypperliga stekjärn. Som att göra mini-pannkakor (okej, kalla dem plättar om ni vill) till exempel. 
 
Igår tog jag därför tag i saken, för jag hade idén om att jag ville göra en pannkakstårta till frukost - men att stå och steka 20 pannkakor på morgonen, det har inte ens jag tid till. Så jag planerade lite i förväg. Stekte glutenfria pannkakor och förvarade dem sedan i kylen, i en hög med bakplåtspapper emellan, och imorse var det bara att börja bygga mitt torn.
 
Istället för grädde, nutella, lemoncurd eller något annat smarrigt som man lätt kan varva pannkakorna med för en sötare variant, tog jag chiapuddingen jag hade i kylen. Jag spädde ut den med lite vätska så att den blev lite lättare att smeta ut i ett tunt lager - och det blev riktigt lyckat. En riktig 10-poängare till frukost! Toppa med frukt, bär och nötter och sedan är det klart. 
 
Denna mini-pannkakstårta räcker till två personer. Och jag rekommenderar er att inte sticka till gymmet och köra ett hårt PT-pass direkt efter ni har avnjutit denna frulle... enough said.
 
 
Glutenfria mini-pannkakor
(Ca. 20 stycken)
1 ¼ dl bovetemjöl
1 nypa salt
1 ½ dl vatten
1 ½ dl valfri mjölk
2 ägg
Kokosolja till stekning
 
Chiapudding
Banan
Bär
Nötter
 
1.
Blanda bovetemjöl med salt. Häll ner vattnet och vispa ut klumparna. Häll på mjölken och knäck i äggen. Vispa till en smet och ställ i kylen att svälla i 20 minuter.
 
2.
Värm kokosolja i en mini-stekpanna (eller använd eventuellt en plättlagg). Stek tunna pannkakor. Förvara dem i hög med en bit bakplåtspapper emellan varje så att de inte fastnar i varandra.
 
3.
När det är dags att bygga pannkakstårtan varvar du bara pannkakorna med ett tunt lager chiapudding (som jag i detta fall spädde ut med lite mer vätska för att få den lite krämigare/rinnigare än vanligt). Toppa sedan med frukt, bär och nötter. Du kan naturligtvis variera fyllning och topping efter dina egna preferenser.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Glutenfree mini pancakes
(About 20 pancakes)
1¼ dl buckwheat flour (85 g)
1 pinch of salt
1 ½ dl water
1 ½ dl of milk of your choice
2 eggs
Coconut oil for frying
 
Chiapudding
Banana
Berries
Nuts  
 
1.
Mix buckwheat flour with salt. Add the water and stir until lump-free. Pour in the milk and the eggs. Beat to a smooth batter and place in the refrigerator to swell for 20 minutes.
 
2.
Heat coconut oil in a mini frying pan. Fry thin pancakes. Store them in a pile with a piece of baking paper inbetween so that they don't stick to each other.
 
3.
When it's time to build the pancake cake, just layer the pancakes with a thin layer of chiapudding (which I in this case added some more liquid to, to make it a bit creamier/runnier than usual). Then top with fruit, berries and nuts. You can of course vary the filling and topping according to your own preferences.

Kommentarer
Postat av: Caroline

Det ser verkligen jättegott ut. :)

Svar: Det var den! Lyx med pannkakstårta till frulle! :)
Louise Laurenius

2017-05-23 @ 11:17:51
URL: http://ironheart.blogg.se
Postat av: EVELINA

Åh vad gott det ser ut! Vilken bra idé att göra en miniversion av en pannkakstårta och dessutom med hälsosammare toppings. Tack för tipset! :)

Svar: Hej Evelina, tack snälla, vad kul att du gillar! :) Om du provar, får du höra av dig och berätta hur det blev! Kram Louise
Louise Laurenius

2017-05-27 @ 23:21:30
URL: http://evelinawilson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0