Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Björnbärspizza med tre italienska ostar och grön topping

För någon vecka sedan var jag, pappa, min bror och min brorsdotter ute i skogarna och plockade björnbär. Heja svensk allemansrätt! Jag har hittat det perfekta stället, där det dignar av björnbärsbuskar - förra året plockade jag sju liter på under en timme. I år har solen inte varit lika närvarande i Skåne, så björnbären var inte lika söta och mogna, men fortfarande väldigt smarriga!
 
Det är väldigt gott att laga mat med björnbär - och inte bara spara dem till frukosttopping eller till efterrätten (även om glass med björnbär inte ska underskattas). Därför valde jag att göra en björnbärspizza av vår fångst. Den gjorde jag av färdigköpt (!) glutenfri pizzabotten, björnbär och tre olika italienska ostar (för ost, är alltid en bra idé - framför allt då det kommer till parmesan, ricotta och mozzarella). Testa det här nästa gång du vill variera pizzan, jag lovar att du inte kommer bli besviken.
 
 
              
 
Björnbärspizza med tre italienska ostar och grön topping
(1 pizza)
1 (glutenfri) pizzabotten
1 ½ dl björnbär
1 dl ricotta
1 liten näve färsk timjan
1 msk lönnsirap
50 g mozzarella
1 dl färskriven parmesan
6-7 valnötter
Salt & peppar
 
½ avokado, basilika, ärtskott och timjan till topping
 
1.
Sätt ugnen på 225 grader C och sätt in en plåt så den blir varm.
 
2.
Mosa björnbären i en skål (spara 5-6 stycken till senare). Blanda ner ricotta, finhackad timjan, lönnsirap, salt och peppar. Rör om.
 
3.
Bred björnbärsröran på en pizzabotten. Lägg på björnbären du sparade, samt valnötter, mozzarella och parmesan. För över bottnen på den varma plåten och grädda i 12-15 minuter.
 
4.
Ta ut pizzan och toppa med avokado, basilika, ärtskott och timjan. Enjoy! 
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Blackberry pizza with three Italian cheeses and green topping
(1 pizza)
1 (gluten-free) pizza crust
1 ½ dl blackberries
1 dl ricotta
1 small handfull fresh thyme
1 tablespoon maple syrup
50 g mozzarella
1 dl freshly grated parmesan
6-7 walnuts
Salt & pepper
 
½ avocado, basil, pea sprouts and thyme for the topping
 
 
1.
Pre-heat the oven to 225 degrees C and insert an oven tray to get hot.
 
2.
Mash the blackberries in a bowl (save 5-6 blackberries for later). Mix ricotta, finely chopped thyme, maple syrup, salt and pepper.
 
3.
Smear out the blackberry-ricotta mixture on a pizza crust. Add the blackberries you saved, as well as walnuts, mozzarella and parmesan. Place the crust on the hot oven tray and bake for 12-15 minutes.
 
4.
Remove the pizza from the oven and top with avocado, basil, pea sprouts and thyme. Enjoy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0