Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Broccolisoppa med miso och kokosmjölk

Vad säger ni, om jag säger att man kan skapa underverk med bara fyra ingredienser? Helt otroligt eller hur? Men när en av ingredienserna är miso, behöver man inte så mycket mer - miso ger liksom umami så att det räcker och blir över. 
 
Idag gjorde jag en broccolisoppa på just fyra ingredienser: broccoli, grönsaksbuljong, miso och kokosmjölk (ja, och salt och peppar, men det räknas ju inte). Blev så sjukt gott. Toppade dessutom soppan med tahini som jag blandade ut i vegansk kokosyoghurt, rostat bovete och persilja. Kan verkligen rekommendera den här soppan om ni vill ha en paus från julmaten. 
 
 
Broccolisoppa med miso och kokosmjölk
(1 portion)
200 g broccoli
400 ml grönsaksbuljong
2 msk misopasta
100 ml kokosmjölk 
Salt & peppar
 
1.
Koka broccolin i grönsaksbuljongen. Häll sedan av allt, utom cirka 100 ml buljong.
 
 
2.
Mixa med en stavmixer. Häll sedan ner kokosmjölken och mison och låt koka upp. Smaksätt med salt och peppar. 
 
 
3.
Jag serverar soppan med tahini som jag blandade ut i vegansk kokosyoghurt, rostat bovete och persilja.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Broccoli Soup with Miso and Coconut Milk
(1 serving)
200 g broccoli
400 ml vegetable stock
2 tbsp miso paste
100 ml coconut milk
Salt & pepper
 
1.
Cook the broccoli in the vegetable stock. Rinse, but save about 100 ml of stock.
 
2.
Mix with an immersion mixer. Add the coconut milk and miso and bring to a boil. Season with salt and pepper.
 
3.
I serve mine with tahini that I stirred with coconut yoghurt, toasted buckwheat and parsley.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0