Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Zucchininudlar, avokadosås och räkor

Ibland vill man att det ska gå extra snabbt. Ibland vill man också laga något som inte kräver en miljon ingredienser. Ibland vill man båda dessa saker samtidigt - det är då du tar till denna rätt. Fem ingredienser, that's it! Okej, jag räknar inte med olivolja, salt och peppar för det är basvaror, men ändå. Hur bra?!
 
Jag använde räkor i detta recept, men vill man, kan man lika gärna använda tofu som man steker krispigt och toppar zucchininudlarna med. Då blir receptet både snabbt, enkelt och veganskt! 
 
Vad är din favoriträtt att laga när det ska gå snabbt? Dela gärna med dig av dina tips!
 
 
Zucchininudlar, avokadosås och räkor
(1 portion)
1 zucchini
1 liten avokado
1 näve persilja
150 g kokta räkor
10 hasselnötter
Olivolja
Salt och peppar
 
1.
Gör nudlar av zucchinin med hjälp av en spiralizer eller en osthyvel+kniv. Lägg dem i kokande vatten 1 minut, skölj sedan i kallt vatten.
 
2.
Mixa avokadon med persilja, 1-2 tsk olivolja, salt och peppar tills det blir en len kräm. Blanda krämen med zucchininudlarna.
 
3.
Rensa räkorna och stek dem eventuellt lite snabbt i en stakpanna med några droppar olja.
 
4.
Lägg upp nudlar och räkor på en tallrik. Toppa med grovhackade hasselnötter och några persiljeblad.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Zoodles, avocado sauce & shrimps
(1 serving)
1 zucchini
1 small avocado
1 handfull parsley
150 g cooked shrimps 
10 hazelnuts
Olive oil
Salt & pepper
 
1.
Spiralize your zucchini. Put them in boiling water for max 1 minute, then rinse in cold water.
 
2.
Mix the avocado with parsley, 1-2 tsp olive oil, salt and pepper until it's a smooth cream. Add the zoodles to the cream in stirr to combine.
 
3.
Remove the shell and dirt from the shimps, fry them fast in a pan with some oil. 
 
4.
Put zoodles and shrimps on a plate. Top with coarsley chopped hazelnuts and some parsley.

Het röd curry med kokosmjölk och blomkål (vegansk)

Det är kallt nu. Både i Sverige och i Italien. Jag hade tänkt åka upp till Alperna och åka skidor i helgen, men kollade väderprognoserna och de sa -14 grader. Så de planerna lades snabbt på hyllan. Men när det nu är så kallt, då är det najs att äta något riktigt hett - i dubbel bemärkelse. Det är därför jag gjorde den här röda curryn häromdagen. Den är så het (varm) att hela kroppen värms upp på ett kick. Den är också så het (stark) att du börjar svettas när du sörplar i dig den.
 
Jag köpte min röda currypasta i en indisk specialbutik här i Milano. De måste ha vräkt ner chili i den, för jag har inte upplevt en så stark röd curry tidigare. I receptet nedan har jag skrivit två matskedar currypasta - det är anpassat efter den vanliga currypastan du hittar i svenska matvarubutiker (men du kan naturligtvis anpassa mängden efter hur mycket hetta du vill ha).
 
Brukar du göra curry? Grön, röd eller gul? Vad har du som bas? Berätta! 
 
 
Het röd curry med kokosmjölk och blomkål (vegansk)
(1-2 portioner)
1 msk olivolja
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 vårlök
2 msk röd currypasta
2 ½ dl kokosmjölk
2 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
½ liten blomkål
100 g rödkål
1 tsk fänkålsfrön
½ zucchini
Groddar
Sesamfrön
Lime
Salt/peppar/paprikapulver
 
1.
Värm upp olivoljan i en kastrull. Finhacka lök och vitlök, och strimla den vita delen av vårlöken (spara den gröna till senare). Stek all lök i oljan tills de blivit lite mjukare.
 
2.
Häll i currypastan och låt steka med en stund. Häll sedan på kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljong. Pressa i lite lime. Låt curryn puttra i 20-30 minuter över låg/medel värme. Den ska reduceras och tjockna något.
 
3.
Under tiden steker du blomkålen i mindre bukter i en panna med olja. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
 
4.
Stek rödkålen i olja. Häll på några fänkålsfrön i pannan. Stek också den gröna delen av vårlöken i olja och salt.
 
5.
Gör nudlar av zucchinin. Jag använder en spiralizer, men har du inte det, kan du hyvla zucchinin tunt med en mandolin eller osthyvel, och sedan skära den i tunna nudlar.
 
6.
Häll curryn i en djup skål. Lägg i alla tillbehör. Toppa med groddar, sesamfrön och lime.

Bakad minipotatis med 6 olika fyllningar

Jag tänker såhär: varför äta en bakad potatis med samma fyllning, när du kan äta sex stycken som var och en bjuder på en unik smkupplevelse. Naturligtvis är dessa sex potatisar i miniformat, för inte ens jag - som älskar att äta mycket och ofta - kan trycka ner sex stora bakpotatisar. Nej, det här är helt vanliga små potatisar, som bakas i ugn och sedan fylls med det som är gott.
 
I mitt fall är alla fyllningar veganska, och jag använda mig av det jag hade hemma. Det är det som är så bra med bakad potatis - perfekt för att använda upp rester, som annars kanske blivit tråkiga. Vad skulle du följa din bakpotatis med?
 
Ett sista tips: använd en äggkartong för att hålla potatisarna upprätta. Är både fint och praktiskt.
 
 
Bakad minipotatis med 6 olika fyllningar
6 vanliga potatisar
2 tsk olivolja
1 nypa salt
 
1.
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
2.
Skrubba potatisen, torka av och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och salta. Baka sedan i cirka 40 minuter, tills potatisen är klar.
 
3.
Låt svalna något. Skär sedan ett kryss i toppen och öppna upp potatisarna. Sätt dem i en äggkartong och fyll dem med din fyllningar.
 
FYLLNINGAR:
 
Pesto och tomat: Släng in några tomater på samma plåt som potatisarna och låt dem baka. Mixa en liten näve spenat och några blad basilika med 10 valnötter, 2 msk olivolja, rivet skal från ½ citron, salt och peppar.
 
Rödkål med stekta fänkålsfrön: strimla rödkålen. Värm upp lite olja i en panna. Häll ner fänkålsfrön och stek tills de blir krispiga. Blanda fänkålsfröna med rödkålen. Pressa även ner lite citron.
 
Oliver: Inga konstigheter - fyll med dina favoritoliver.
 
Gul tomat med basilika: Koka upp vatten. Kryssa ungefär 5-6 gula cocktailtomater. Låt dem koka cirka 1-2 minuter i vattnet och skölj sedan kallt. Dra av skalet. Mosa några av tomterna till en sås, behåll de andra hela. Häll i sås och tomat i potatisen och toppa med basilika, och fänkålsfrön om du har över från ovanstående fyllning.
 
Sötpotatis och stekt lök: Jag hade lite bakad sötpotatis över, så jag bara mosade den med en gaffel. Löken skivar du tunt och steker sedan i olja, över svag värme, en ganska lång tid (25-30 minuter). Då blir de söta och mjuka och goda. Salt och peppra. 
 
Avokado och sesamfrön: Mosa en halv liten avokado. Smaksätt med citronsaft och salt. Toppa med sesamfrön.

Bananpannkakor med blodapelsin, tahini & basilika

Ok, jag veeet! Bananpannkakor är old news. Men det betyder ju inte att det inte är gott, eller hur? Och det bästa är att de är en bra bas för topping, och just toppingen kan du ju variera i oändlighet. Här får ni min senaste favorit: blodapelsin, tahini, basilika och russin. Try it to believe it!
 
 
Bananpannkakor med blodapelsin, tahini & basilika
(1 portion)
1 banan
2 ägg
1 msk kokosolja
1 blodapelsin
1 msk tahini
1 nypa salt
Några droppar citron
3-4 msk vatten
Basilika
Russin
 
1.
Mosa bananen och blanda med äggen. Stek pannkakor/plättar i kokosolja.
 
2.
Blanda tahini med salt och citron. Blanda ner vatten, lite i taget, medan du rör. Tillsätt vatten till du uppnår den konsistens du vill ha. Filéea blodapelsinen.
 
3.
 
Lägg pannkakorna på en tallrik. Toppa med blodapelsin och tahini. Avsluta med russin och basilika.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Banana pancakes with blood orange, tahini & basil
(1 serving)
1 banana
2 egg
1 blood orange
1 tbsp tahini
1 pinch of salt
Lemon, a few drops
3-4 tbsp water
Basil
Raisins
 
1.
Mash the banana and combine with the eggs. Fry pancakes in coconut oil.
 
2.
Mix tahini with salt and lemon. Add water, a little at a time, and stirr. Add enough water to reach the consistency you like. Filet the blood orange. 
 
3.
Put the pancakes on a plate. Top with the blood orange and drizzle tahini on top. Finish with raisins and basil.

Bakad sötpotatis med avokado-chokladpudding

Jag fattar om man kanske tycker en del av det jag lagar är lite märkligt. Det är liksom inte fil och flingor till frulle och tacos till middag (inget fel med det, det är bara inte jag). Men jag tänker mig, att det också är därför ni är här? För att inspireras. Och ibland kanske ni tycker att ett recept innehåller alldeles för många ingredienser. Men en annan gång tänker ni kanske "det där ska jag också göra". Det är ni berättar det för mig, som jag blir extra glad. 
 
Så nu ska vi se om det är någon som vågar sig på att äta bakad sötpotatis med avokado-chokladpudding till frukost. Oklar kombo? Kanske det. Gott? Definitivt!
 
 
Bakad sötpotatis med avokado-chokladpudding
(1 portion)
1 bakad sötpotatis
1 liten avokado
1 msk raw kakaopulver
1 dadel
1 nypa salt
1 msk kokosmjölk
Mandelsmör, blåbär och kokosflakes till topping
 
1.
Gör hål med en gaffel i sötpotatisen och baka den i cirka 1 timme på 200 grader. Jag gjorde detta dagen innan och åt den kall på morgonen. Men det bestämmer du själv.
 
2.
Lägg avokado, kakao, dadel, salt och kokosmjök i en skål och mixa med en handmixer tills det blivit en pudding. Vill du ha den sötare kan du slänga ner lite agave.
 
3.
Öppna sötpotatisen och toppa med chokladpuddingen. Avsluta med mandelsmör, blåbär och kokosflingor (eller vad du själv föredrar).
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Baked sweetpotato with avocado chocolate pudding 
(1 serving)
1 baked sweet potato 
1 small avocado
1 tbsp raw cacao powder
1 date
1 pinch of salt
1 tbsp coconut milk
Almond butter, blueberries and coconut flakes for the topping
 
1.
Pinch the sweet potato with a fork and bake it for about 1 hour at 200 degrees C. I did this the day before and ate my potato cold in the morning - but you do you.
 
2.
Mix avocado, cacao, date, salt and coconut milk with an immersion mixer until it forms a pudding. If you want it to be sweeter, add som agave.
 
3.
Open up the sweet potato and top with the chocolate pudding. Finish with almond butter, blueberries and coconut flakes (or whatever youo prefer). 

Vegansk morot- och tomatsås med zucchiniband

Vet ni vad en soffritto är? Det är hackad stjälkselleri, morot och lök, och den används som bas i ungefär 99 procent av alla italienska grytor, såser och soppor. Jag vet inte vad det är, som gör just dessa tre ingredienser så bra - allt jag vet, är att det funkar. Börjar du din pastasås med en soffritto, då kan jag garantera dig att det kommer bli mer djup i resultatet.
 
Idag utgick jag från soffritto-ingredienserna, när jag gjorde en sås/gryta som likväl kan serveras till pasta, även om jag valde zucchiniband vid detta tillfälle. Istället för att morötterna fick agera bas, fick de en huvudroll, och såsen blev riktigt, riktigt smarrig - om jag får säga det själv.
 
Har du någon vegetarisk/vegansk favoritsås, som du ofta lagar när det vankas pasta? Berätta gärna i kommentarerna, jag är alltid mottaglig för nya tips och idéer.
 
 
Vegansk morot- och tomatsås med zucchiniband
(2 portioner)
1 msk olivolja
1 scharlottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 stjälkselleri, finhackad
300 g passerade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 morötter, rivna
Salt/peppar/paprikapulver
1 stor zucchini
4 blad svarkål, delade i mindre delar
2 msk svarta oliver, skivade
Nötter/frön
 
1.
Värm olivoljan i en stekpanna (med ganska höga kanter). Häll ner lök, vitlök och stjälkselleri och låt dem bli mjuka.
 
2.
Häll på tomater, vatten och buljongtärning. Låt koka upp, sänk sedan värmen och låt såsen sjuda i cirka 5-10 minuter. Släng därpå ner morötterna och låt dem bli varma. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
 
3.
Hyvla remsor av zucchinin med en potatisskalare. Stek svartkålen snabbt i olivolja och salt.
 
4.
Lägg såsen i en djup tallrik. Toppa med zucchiniremsorna. Strö över oliver, och eventuellt frön och nötter om du vill det.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Vegan carrot and tomato sauce with zucchini ribbons 
(2 servings)
1 tbsp olive oil
1 shallot, finely chopped
1 garlic clove, finely chopped
1 celery stick, finely chopped
300 g tomatos (passata or crushed)
200 ml water
1 vegetable stock cube
3 carrots, grated
Salt/pepper/paprika powder
1 big zucchini
4 black kale leaves cut into smaller pieces
2 tbsp black olives, sliced
Nuts/seeds
 
1.
Heat the olive oil in a pan. Add the onion, garlic and the celery and let them get soft.
 
2.
Add the tomatoes, water and the stock cube. Bring to a boil, then lower the heat and let simmer for about 5-10 minutes. Add the carrots and let them heat through. Season with salt, pepper and paprika powder.
 
3.
Make ribbons out of the zucchini with the help of a potato peeler. Quickly fry the black kale in olive oil and salt.
 
4.
Add the sauce on a plate. Top with the ribbons. Add the olives, and some nuts/seeds if you like.
 

Vårlökspannkakor - Scallion pancakes - Cong you bing

Det här kanske är så långt ifrån våra svenska pannkakor vi kan komma, men ändå är det just det - en pannkaka. Så som de serverar den i Kina. Naturligtvis är det omöjigt att det blir lika bra som när de kinesiska experterna gör det i sina gatustånd, men att åka hela vägen till Kina bara för att smaka på en pannkaka känns inte helt PK, så nu tar vi och gör dem här hemma istället. 
 
Mitt bästa tips för att lyckas: stek dem i en riktigt varm panna, gärna gjutjärn. Åh, och en annan sak. Har du inte vårlök hemma, vilket ursprungsreceptet kräver, så ta purjolök, det går lika bra. 
 
 
Vårlökspannkakor - Scallion pancakes - Cong you bing
(4 pannkakor/bröd)
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 dl vatten
1-2 salladslökar, tunt strimlad
Solrosolja el. rapsolja
 
1.
Blanda mjöl och salt i en skål. Häll i vattnet och mixa ihop med en gaffel. Häll sedan ut degen på ett bakbord och knåda i 5-10 minuter, tills degen har blivit smidig och elastisk. Lägg tillbaka degen i en skål, häll på lite olja och täck skålen med en fuktig bakduk.
 
2.
Dela degen i två delar. Ta en bit och kavla ut den till en så tunn rektangel du kan, på en oljad yta. Strö över hälften av den strimlade salladslöken, och rulla sedan ihop rektangeln till en lång cigarr (som ni gör med kanelbullar).
 
3.
Dela degen i två delar på mitten, och rulla ut varje del till en lång orm. Snurra sedan ihop varje orm till en snigel (det är ett mycket djuriskt recept som ni märker). Lägg varje snigel under den fuktiga bakduken och upprepa processen med den andra degbiten. Du ska totalt ha fyra degsniglar.
 
4.
Platta ut varje snigel på ett bakbord och kavla ut till en cirkel. Stek sedan i en torr stekpanna, cirka 2 minuter på varje sida.
 
5.
Dela pankakorna i trianglar, och servera dem med soja.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Scallion Pancakes - Cong you bing
(4 pancakes)
2 ½ dl of wheat flour
½ teaspoon of salt
1 dl of water
1-2 scallions, thinly sliced
Sunflower oil or rapeseed oil
 
1.
Mix flour and salt in a bowl. Add the water and mix with a fork. Then pour the dough onto a baking table and knead for 5-10 minutes until the dough has become smooth and elastic. Put the dough back in a bowl, pour some oil over it and cover the bowl with a damp cloth.
 
2.
Divide the dough into two parts. Take one piece and roll it out to a thin rectangle, on an oiled surface. Sprinkle over half of the sliced scallions, then roll the rectangle into a long cigar (as you do when making cinnamon buns).
 
3.
Divide the cigar into two pieces in the middle, and roll out each piece to a long snake. Then roll each snake into a snail (it is a very animal-like recipe, as you can tell...). Place each snail under the damp cloth and repeat the process with the second piece of dough. In total, you should have four snails.
 
4.
Press out each snail on a baking table and roll it out to a circle. Then fry it in a dry pan, about 2 minutes on each side.
 
5.
Cut the pancakes into triangles then serve them with a soy dipping sauce.

Rostad blomkål med avokadokräm, palsternacka och solrosskott

Det här är nästan för enkelt för att kallas recept. Jag ska dock ge er ett tips: om du ska laga blomkål, så stek den i stekpanna istället för att baka den i ugnen. Alltså skillnaden är inte extrem, men jag tycker att det är lättare att bibehålla blomkålens krisp när den bara steks snabbt i en panna.
 
Nu innehåller detta recept dock även ungsbakad palsternacka, så ska du ändå starta ugnen av den anledningen, kan du ju lika gärna göra allt på en och samma plåt. Men till en annan gång - prova att steka blomkål, det är gött!
 
 
Rostad blomkål med avokadokräm, palsternacka och solrosskott
(2 portioner)
½ blomkål
2 palsternackor
1 avokado
2-3 msk granatäppelkärnor
1 liten näve solrosskott
Olivolja
Salt/peppar/paprikapulver
 
1.
Sätt ugnen på 200 grader C. 
 
2.
Skala palsternackan och skär i längder. Dela blomkålen i buketter. Lägg på en plåt och ringla över lite olivolja. Smaksätt med salt, peppar och paprikapulver. Baka i ugn tills de är lagom mjuka. (Alternativt tillaga blomkålen i stekpanna som nämn ovan).
 
3.
Mixa avokadon med en matsked olivolja, salt och peppar till en puré.
 
4.
Lägg purén på en tallrik, lägg på blomkål och palsternacka, toppa med granatäppelkärnor och solrosskott. Eventuellt även några frön/nötter.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Roasted cauliflower with avocado puree, parsnip and sundflower sprouts
(2 servings)
½ cauliflower head
2 parsnips
1 avocado
2-3 tbsp pomegranate seeds
1 small handfull sunflower sprouts
Olive oil
Salt/pepper/smoked paprika powder
 
1.
Pre heat the oven to 200 degrees C.
 
2.
Peel the parsnip and cut into lenghts. Divide the cauliflower into florets. Put everything on an oven tray and drizzle with olive oil. Season with salt, pepper and smoked paprika powder. Bake until done (about 20 minutes)
 
3.
Mix the avocado with one tablespoon of olive oil, salt and pepper to form a puree.
 
4.
Put the puree on a plate, add the cauliflower and the parsnip, top with pomegranate seeds and sunflower sprouts. Add some seeds and nuts if you want to.

Avokadosoppa med lax, vårlök och rostat bovete

Det här är en favorit-i-repris, för vet ni? Det här är riktigt, riktigt gott. Det kanske låter märkligt att äta lax med en "soppa", men helt ärligt så kanske avokadosoppan mer är en kräm än en soppa. Eller en purée. Jag visste inte riktigt vad jag skulle kalla den, så det blev vad det blev. Gott alltså. Gör det här om du vill imponera på någon du tycker om, och inte vill spendera någon tid (mer eller mindre) i köket. Lovar att det blir succé!
 
 
Avokadosoppa med lax, vårlök och rostat bovete
(1 portion)
1 avokado
1 vitlöksklyfta
½ lime
1 tsk agave
1 tsk soja
150-200 ml grönsaksbuljong
Salt & peppar
125 g lax
1 vårlök
Rostat bovete
 
1.
Mixa avokadon med vitlök, lime, agave, och soja. Värm upp grönsaksbuljongen tills den sjuder och häll ner i avokadoblandningen - lite i taget (du kanske inte behöver allt, beroende på hur tjock du vill ha soppan). Mix len och smaka av med salt och peppar.
 
 
2.
Stek laxen i en het panna (med skinnsidan ner först, om laxbiten har skinn). Två minuter per sida borde räcka, om du tycker om att laxen fortfarande har en lite råare kärna i mitten. Salta och peppra när du steker.
 
 
3.
Skiva vårlöken och stek i olivolja och salt.
 
4.
Rosta bovetet i en torr panna, med lite salt. När det är varmt häller du ner några droppar olivolja och låter bovetet bli gyllene och krispigt.
 
 
5.
Häll upp avokadosoppan i en djup tallrik. Toppa med vårlök, lax och bovete.
 
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Salmon Soup with salmon
(1 serving)
1 avocado
1 garlic clove
½ lime
1 tsp agave
1 tsp soy sauce
150-200 ml vegetable stock
Salt & pepper
125 g salmon
1 spring onion
Toasted buckwheat
 
1.
Mix avocado with garlic, lime, agave and soy sauce. Heat up the vegetable stock until it simmers and add it to the avocado, a little at a time (you might not need it all depending on how thick you want your soup to be). Mix until smooth and season with salt and pepper.
 
2.
Sear the salmon in a hot pan (skin side down first if your salmon has skin). Two minutes a side should do it, if you don’t like it fully cooked through. Season with salt and pepper.
 
3.
Fry the spring onions in some olive oil.
 
4.
Toast the buckwheat in a dry pan, with some salt. When they’re warm, add some olive oil and let them become golden and crispy.
 
5.
Pour the avocado soup onto your plate. Top with spring onions, salmon and top with your crunchy buckwheat.

Sötpotatisglass på två ingredienser!

Den här glassen alltså. Världens bästa påhitt. Varför? För att det troligen inte är någon som kan tänka sig att sötpotatisglass kan vara gott. Men så är det det. Bästa överraskningen. Jag äter den till frukost, men med lite extra sötning, kanske den kan passa till efterrätt också? Och precis som med pricken över i, grädden på moset och löken på laxen, så är det toppingen som är det bästa med allt. Topping är livet och till sötpotatisglass passar blåbär, kokos och mandelsmör extra bra.
 
 
Sötpotatisglass
(1 portion)
1 lagom stor sötpotatis
1 banan
Salt/kanel/olivolja
½ dl blåbär
1 msk kokosflingor
1 msk mandelsmör
 
1.
Skala och dela sötpotatisen i kuber. Lägg på en plåt och krydda med salt, kanel och olivolja. Baka på 200 grader tills de är mjuka.
 
2.
Låt svalna. Frys sedan in sötpotatisen över natten. 
 
3.
Mixa sötpotatisen med 1 banan till du uppnår en mjukglassliknande konsistens.
 
4.
Häll upp i skål och toppa med blåbär, kokos och mandelsmör.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Sweet potato icecream
(1 serving)
1 normal sized sweet potato
1 banana
Salt/cinnamon/olive oil
½ dl blueberries
1 tbsp coconut flakes
1 tbsp almond butter
 
1.
Peel and cut the sweet potato into cubes. Put on an oven tray and season with salt, cinnamon and olive oil. Bake in the oven at 200 degrees C until soft.
 
2.
Let ccol. Then freeze over night. 
 
3.
Mix the sweet potato with 1 banana to form a soft serve.
 
4.
Put in a bowl and top with blueberries, coconut and almond butter.

Supersallad med bok choi och dadlar

Det här förvånar mig lika mycket varje gång. Att en rätt jag har lagt ungefär 5 minuter på att laga (ja, laga är kanske överdrivet - sängt ihop är mer passande) drar in ungefär 1000 procent fler likes på Instagram, än en rätt jag faktiskt har tänkt på, studerat och - på riktigt - lagat en mycket längre tid. Jag tycker det är intressant. Vill gemene man liksom rätt och slätt ha saker som tar cirka noll ansträngning? Vill man inte inspireras av kreatörer på Instagram, och sedan tänka att "det där kan jag också göra". Att en sallad eller en smoothie alltid går hem i stugorna är i och för sig inte konstigt eftersom det 1) är gott och 2) är något alla känner till. Men är det inte också rätt tråkigt? 
 
Jag kanske skjuter mig själv i foten här, för just sallader och smoothies är jag 1) mästare på att göra och 2) mästare på att publicera på Instagram. Men varje gång jag gör det, tänker jag också, är jag inte bättre än så här? Är det verkligen det här jag vill förmedela att jag kan laga? För jag kan ju så mycket mer, ändå tar jagandet av likes över, och jag publicerar det jag vet att min publik vill ha - inte det jag vill göra. 
 
Nåväl. Här är en sallad. Den är skitgod. Och när du har stekt bok choien i olivolja behöver du inte göra så mycket mer än att slänga ner den i en djup tallrik med övriga ingredienser. Och en sak till: dadlar. Bästa grejen i sallader. Hej!
 
 

Årets sista frukost

Okej, det är redan den fjärde dagen på det nya året, men så här i ledighetstider är det väl okej att vara lite efter i uppdateringen? Den här frukosten åt jag nämligen inte idag, utan den 31 december - jag gillar nämligen att avsluta med stil, och på årets sista dag ville jag därför äta en av mina absoluta favoriter: Nicecream. Och denna gången var det absolut inga krusiduller alls. Två frysta bananer, en skvätt växtmjölk och en nypa vaniljpulver. Mixa och that's it!
 
 
 
 

RSS 2.0