Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Rostad blomkålssallad

Jag har ju helt glömt att blogga om min kylskåpsrensningssuccé förra veckan. Min rostade blomkålssallad. Det blev en så god rätt att den inte längre endast kommer att göras för att tömma kylskået - utan jag kommer faktiskt köpa hem ingredienser för att kunna göra den igen. Den passerade testet med bravur. Enkelt var det också. 
 
När man bara har ett fåtal ingredienser att jobba med för att man inte vill köpa hem en massa nytt, då är mitt tips att använda er av nya tillvägagångssätt i matlagningen. Tänk utanför boxen så blir en vanlig tråkig grönsak magisk. Jag valde till exempel att steka vindruvor, mullbär och pistagenötter. Stekta vindruvor. Konstigt måhända, men oj vad gott det blev i denna salladen. Våga testa, jag utmanar er!
 
 
Rostad blomkålssallad
(1 port)
½ litet blomkålshuvud
½ gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1-2 kvistar rosmarin
 
10-15 vindruvor
10-15 torkade mullbär
10-15 pistagenötter
 
½ dl ricotta
1 tsk honung
1 rosmarinkvist
 
Salt/peppar/paprikapulver
 
1.
Sätt ugnen på 225 grader. Dela blomkålen i små buketter och lägg på en plåt tillsammans med gul lök (delad i större bitar) samt vitlöksklyftorna. Ringla över olivolja, finhackad rosmarin och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Lämna i ugnen tills blomkålen blivit genomstekt och löken mjuk, ca 25 minuter.
 
2.
Dela vindruvorna på hälften. Skala pistagenötterna. Torrosta dem tillsammans med mullbären tills vindruvorna blivit mjuka och söta.
 
3.
Blanda ricotta med honung, samt rosmarin. Smaka av med salt&peppar.
 
4.
Blanda blomkål med vindruvsblandningen (ta bort vitlöken, alternativt blanda ner den i såsen). Häll upp i djup tallrik. Toppa med ricottakrämen. Enjoy!

Kommentarer
Postat av: Hanna Karlsson

Vad gott det låter!

Svar: Det var jättegott! Snabbt, enkelt och nyttigt! :)
Louise Laurenius

2015-04-09 @ 15:35:04
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0