Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Zucchininudlar med ugnsrostade tomater

Det här receptet är inte svårt på något sätt och vis. Däremot kräver det tålamod, för om tomaterna ska bli så där mjuka och söta och alldeles underbara, så måste de få sin tid i ugnen. Men det är värt det, för när de väl är klara är det bara att mosa upp dem lite, sedan har ni er pastasås klar - och jag lovar att den smakar så mycket mer än andra fancy såser med massa ingredienser. Cucina povera (fattigmansmat) när det är som bäst.
 
Tomatsåsen passar utmärkt till spaghetti, men nu när det är sommar och varmt och min aptit inte är lika stor så valde jag att servera med zucchininudlar istället. Ett superbra alternativ för en lite lättare måltid.
 
 
Zucchinidudlar med ugnsrostade tomater
(1 port)
200 g körsbärstomater (eller datterini)
2 msk olivolja
1 tsk flytande honung
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkade fänkålsfrön
Salt&peppar
 
1 liten zucchini
10 mandlar
10 hasselnötter
Färsk basilika
Riven parmesan
 
1. 
Sätt ugnen på 125 grader.
 
2.
Blanda ihop olja, honung, pressad vitlök, fänkålsfrön och salt&peppar till en marinad. Släng ner de hela tomaterna i marinaden och rör om. Häll upp på en plåt och sätt in i ugnen i ca 1,5 timme. 
 
3.
Hyvla zucchinin med en osthyvel och strimla sedan med en kniv till spaghetti. Koka upp vatten och häll över zucchinin. Låt stå täckta med vatten en minut, häll sedan av vattnet.
 
4.
Grovhacka mandlar och hasselnötter. Torrosta i en stekpanna. Häll av i skål.
 
5.
Sätt tillbaka stekpannan på värmen, häll i tomaterna och mosa upp dem lite med en gaffel. Häll ner zucchininudlarna och rör om. Riv över lite parmesan och färsk basilika.
 
6.
Häll upp i en djup tallrik. Toppa med nötterna och ännu mer parmesan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0