Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Björnbär hela dagen, del 2

Till lunch på min björnbär-hela-dagen-dag bestämde jag mig för att göra pizza. Glutenfri pizza. Men. Så var ugnen upptagen och mina planer fick modifieras lite. Som tur var hade jag farmors gamla gutjärnspanna hemma, och jag bestämde mig därför för att göra en pizzabotten goes stekpannebröd i den. Gutjärnspannor är så himla bra om du vill få upp värmen, och få en deg krispig på spisen - ett hett tips!
 
Bottnen gjorde jag av bovetemjöl, sesamfrön och filmjölk. En kletig deg som blev riktigt krispig i pannan. Jag toppade min stekpannepizza med spenat, päron och chèvre. Och björnbär såklart - både i form av min hemmagjorda björnbärschiasylt och färska. För att få osten att smälta som den normalt gör i ugnen, är det bara att sätta på ett lock, så blir det super. Testa det här - snabbare pizza går knappt att få!
 
 
Glutenfri stekpannepizza med spenat, päron, chèvre och björnbär
(1 portion)
½ dl filmjölk
1 msk olivolja
2 tsk fiberhusk
1 dl bovetemjöl
2 msk sesamfrön
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
1 nypa brödkryddor
1 msk smör
 
1 liten näve spenat
½ päron
4-5 skivor chèvre
1 msk björnbärssylt
Några färska björnbär
Salt & peppar
 
1.
Blanda filmjölk, olivolja och fiberhusk. Låt stå och svälla i cirka 10 minuter.
 
2.
Blanda bovetemjöl, sesamfrön, bikarbonat, salt och brödkryddor i en skål och vänd sedan ner i filmjölksblandningen. Rör om till en kletig deg.
 
3.
Värm upp smöret i en gutjärnspanna. Tryck ut degen i pannan tills den täcker bottnen (om du har en liten panna, annars gör en lagom tjock cirkel).
 
4.
Stek cirka 3 minuter på medelvärme. Vänd sedan brödet försiktigt. Toppa med spenat, skivat päron och chèvre. Sätt på locket, och sänk värmen lite. Låt osten smälta, men håll koll så att brödet inte bränns.
 
5.
Ta av från plattan, toppa med björnbärssylt och färska brödbär. Smaka av med en nypa salt och några varv på pepparkvarnen. 
 
Buon Appetito!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0