Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Pizza på blomkålsbotten med aubergine, spenat och zucchiniblommor

Pizza på en måndag? Ja, varför inte? Det är ju Vegetariska Dagen och #köttfrimåndag på en och samma gång idag, så då passar väl en extra-mycket-vegetarisk-pizza bra? Det som gör den extra mycket vegetarisk är att bottnen är gjord på blomkål och inte mjöl. Blomkålspizza med andra ord. Det har jag gjort många gånger förr, och här kan ni hitta ytterligare ett recept på en tidigare version. Idag ändrade jag dock receptet lite. Jag skippade både ägg och fiberhusk som bindningsmedel och körde bara på parmesan och ricotta. Resultatet blev faktiskt mycket bättre än vanligt. Mindre äggigt (i brist på andra sätt att förklara det). Gott, gott, gott. Och nyttigt. Och supersnabbt att göra. Testa själva ska ni få se. Blomkål är så bra - det går att förvandlar till allt möjligt!
 
 
Pizza på blomkålsbotten med aubergine, spenat och zucchiniblommor
(1 pizza)
 
1 litet blomkålshuvud
100 g ricotta
1 dl riven parmesan
Salt&peppar
 
½ sats tomatsås
 
Valfri topping, t.ex:
Aubergine
Spenat
Zucchiniblommor
 
1.
Koka upp vatten i en stor kastrul. Riv blomkålen på den grova sidan på ett rivjärn. Låt koka i vattnet i cirka 2-3 minuter. Häll sedan av i ett durkslag. Skölj i kallt vatten så att den svalnar. Häll upp blomkålen i en tunn kökshandduk och pressa ut så mycket vatten du bara kan. Ju torrare blomkål, desto godare pizzabotten.
 
2.
Häll upp blomkålen i en skål, blanda ner ricotta, parmesan, salt och peppar. Blanda till en homogen deg. Tryck ut på en blåt med bakplåtspapper. Grädda på 200 grader i cirka 20-25 minuter.
 
3.
Gör tomatsåsen under tiden enligt receptet i länken ovan.
 
4.
Ta ut bottnen, bred på tomatsåsen och valfri topping. (Om du vill ha aubergine på din pizza som jag hade, så rekommenderar jag att först låta den ligga i salt i 10-15 minuter för att den ska vattnas ur). Grädda återigen på 200 grader tills grönsakerna blivit klara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0