Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Involtini di Melanzane: Auberginerullader med tre ostar och tomatsås

En av mina före detta kollegor här i Milano, Maria, hade ett favoritställe att gå till när det var dags för lunch. Restaurangen heter Valentino Vinatage och låg bara ett stenkast från vårt före detta kontor. Maria tog med mig dit min första dag på jobbet och den gången, precis som alla kommande gånger vi skulle återvända, åt vi exakt samma sak:  De var fyllda med buffalamozzarella och serverades på en magiskt god tomatsås. Jag har länge tänkt att jag skulle försöka mig på att efterlikna det där recepet, men har inte gett mig på det - det har helt enkelt känts som en fullkomligt omöjlig uppgift att uppnå samma resultat. Men skam den som ger sig!
 
 
Idag var dagen då jag skulle lyckas! Allt som krävs är lite tid och vilja. Jag har ju inte fått något recept från Valentino, så jag fick helt enkelt köra på känsla. Och det blev så himla gott. Jag är särskilt nöjd med tomatsåsen, som egentligen inte alls är invecklad - den behövde bara lite tid att reducera ner till hälften tillsammans med lite smaksättningar, och så blev den så där perfekt krämig och göttig. Gör det här till kvällens middag. Så himla perfekt vilken dag som helst i veckan!
 
Åh, en sak till. Jag är inte sponsrade eller så (I wish!) men när ni ska göra tomatsåsen - kosta på er Muttis passerade tomater. De är i särklass de bästa konserverade tomaterna som finns där ute och jag lovar att det kommer göra hela skillnaden till er tomatsås. Just sayin'!
 
 
Involtini di Melanzane: Auberginerullader med tre ostar och tomatsås
(6 st = 2 port)
 
1 aubergine
2-3 msk salt
2 msk olivolja
 
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
½ msk olivolja
70 g bladspenat
1 krm färskriven muskotnöt
125 g ricotta
1 dl färskriven parmesanost
½ mozzarella 
Salt&peppar
 
400 g passerade tomater + lika mycket vatten
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad oregano
1 nypa socker
Salt&peppar
 
Kvisttomater till servering
 
1.
Skiva auberginen i ½ centimeter tjocka skivor (du behöver 6 skivor). Salta dem rikligt och lägg i ett durkslag i 30 minuter för att låta dem vätska av sig. Skölj sedan av dem i rinnande vatten. Stek dem mjuka i olivolja - gärna i en grillpanna så att du får fina mönster, men det går lika bra i en vanlig stekpanna. Vänd på dem så de får stekyta på båda sidor.
 
2. 
Häll i de passerade tomaterna i en kastrull. Fyll förpackningen med lika mycket vatten och häll även ner detta i kastrullen. Skala en vitlöksklyfta och krossa den med knivbladet, lägg sedan ner i tomatsåsen. Krydda med oregano, socker, salt och peppar. Låt koka ner till hälften på svag värme, ca 30-40 minuter - du ser när såsen blivit tjock. Ta sedan ut vitlöksklyftan.
 
3.
Hacka lök och vitlök. Stek mjuka i olivolja. Vänd ner spenaten och låt den bli mjuk. Krydda med muskotnöt, salt och peppar. Häll upp blandningen i en skål och vänd ner ricotta och riven parmesan. Blanda.
 
4.
Lägg aubergineskivorna på en skärbräda. Fördela fyllningen på de sex skivorna. Lägg fyllningen i ena kortsidan. Toppa med en bit mozzarella, salta och peppra och rulla sedan ihop auberginskivorna. Lägg dem i en ugnsform som är smörjd med olivolja - se till att skarven ligger nedåt. Lägg några kvisttomater bredvid auberginerulladerna så att de får ugnsbakas medan auberginen blir klar. Sätt in i en 225 grader varm ugn i cirka 25-30 minuter.
 
5.
Häll upp tomatsåsen i en djup tallrik. Toppa med auberginerulladerna och tillsist de ugnsbakade tomaterna. 
 
Lycka i en djup tallrik!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Låter fantastiskt gott!! Är en riktig aubergine lover så detta måste provas. Tack för receptet, du inspirerar! :) Diana

Svar: Vad roligt att höra! Hoppas du tycker om det! :)
Louise Laurenius

2016-02-01 @ 15:34:04
Postat av: Karolina

Den här rätten är en riktig favorit! Tack för en superinspirerande blogg!

Svar: Hej Karolina! Tack så mycket, vad glad jag blir! :)
Louise Laurenius

2016-05-26 @ 17:19:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0