Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Läskande rabarbersaft!

Jag fortsätter att nyttja mammas och pappas rabarberrabatt, och om jag fortsätter på detta viset kommer det inte vara några rabarber kvar när de kommer hem från Madrid där de just nu befinner sig. Fast, å andra sidan brukar deras rabarber växa som ogräs, så det är nog ingen fara på taket...
 
Nu när det är varmt och skönt, kan det vara gott att dricka något läskande och svalkande i en solstol i trädgården, och då passar den här rabarbersaften perfekt! Den är riktigt söt och god, och dessutom är färgen alldeles underbar! Saften är god som den är, men vill man kalasa till det ytterligare, så fungerar den också riktigt bra som bas i en somrig fördrink - bara blanda 1 del saft med 2 delar torr prosecco och toppa eventuellt med en isbit, ett myntablad och kanske några granatäppelkärnor för extra piff.
 
 
Läskande rabarbersaft
(ca 1 liter)
500 g rabarber
2 ½ dl strösocker
1 dl citronsaft
7 ½ dl vatten
 
1.
Skölj och ansa rabarbern och dela den sedan i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med socker, citronsaft och vatten. Låt koka ihop cirka 15 minuter tills rabarbern är mjuk (nästan söndrig) och har avgett sin färg.
 
2.
Sätt en sil över en skål och lägg en silduk (eller finmaskad handduk) över silen. Häll hela kastrullens innehål i silduken och låt vätskan rinna igenom.
 
3.
Häll upp vätskan i en väl rengjord flaska. Låt svalna av, sätt in i kylen och servera kall.
 
TIPS
Spara den kokta rabarbern som blir över i silen. Den är söt och god och passar utmärkt till dessert - jag har en idé som kanske kommer upp här senare.
 
Receptet på saften kommer från senaste numret av Allt om Mat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0