Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Godaste äggröran!

När jag ska iväg på resa, ser jag alltid till att planera måltiderna veckan innan jag åker, så att jag gör av med alla färskvaror i kylen. På så vis får jag vara extra kreativ och skapa nya rätter och kombinationer för att det precis ska gå upp i ett innan jag åker. Jag vill ju inte slänga mat. Men det gör ju också att kylen oftast är tom när jag kommer hem - och jag hatar att komma hem till en tom kyl. Framförallt om jag kommer på kvällen och inte har tid att handla grejer till min älskade frukost. Hemska tanke.
 
Därför är det så bra att det finns varor som faktiskt håller i kylen länge, och det är där ägg kommer in. Ja, ägg är en färskvara, men ägg håller också betydligt längre än vad som brukar anges på förpackningen. Nej, de kanske inte är lika lätta att pochera när de inte längre är färska, men så finns det ju en miljon andra saker att göra med ägg. Världens mest allsidiga produkt!
 
Smör och parmesan håller också väldigt länge i kylen, och med de tre ingredienserna, kan du göra världens godaste äggröra. Krämig och full med smak från osten. En perfekt lunch. Idag hade jag dessutom också turen att hitta en burk med tonfisk i skafferiet, och så hade jag ett svenskt höstäpple med i väskan från Stockholm. Så ja, lunchen blev komplett, på nästan inga råvaror alls!
 

Godaste äggröran
(1 portion)
2-3 ägg (beroende på hunger)
2-3 msk smör
½ dl färskriven parmesan
Chiliflakes/salt/peppar
 
1.
Värm rikligt med smör i en stekpanna.
 
2.
Knäck äggen i en skål, vispa lätt. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar
 
3.
Häll ner smeten i pannan (medelvärme) och låt den vara cirka 30 sekunder, rör sedan försiktigt med träslev. Lugna och fina drag hörrni - så blir den krämig.
 
4.
Vänd ner parmesanen och låt den smälta under tiden som du rör. Svårare än så är det inte!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0