Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Vegetarisk Poké Bowl med Tofu, Picklad rödlök och Kastanjer

En ny poké bowl till er! Denna gång en vegetarisk variant med stekt tofu istället för fisk. Återigen serverar jag med italienskt svart ris - men ta det ris ni tycker är godast, mina recept är oftast förslag, inte regler! Det här är egentligen ett jag-måste-tömma-kylen-recept, så som ni förstår, kan ni fylla er poké bowl med era egna favoritingredienser - men jag måste säga att mina är den perfekta kombinationen av smak, crunch och färg. Mums!
 
Jordnötssåsen är en av mina favoritsåser, som jag ofta gör när jag vill pimpa min mat med mycket (asiatiska) smaker. Så himla god - och så himla lätt att blanda ihop. 
 
 
Vegetarisk Poké Bowl med Tofu, Picklad rödlök och Kastanjer
(2 portioner)
2 dl okokt svart ris
1 grönsaksbuljongtärning
100 g tofu
1 msk olivolja + 1 tsk soja till stekning
2 dl edamamebönor
½ avokado
1 tsk chiafrön
1 lime
2 dl edamamebönor
1 dl kokta kastanjer
30 g fetaost
1 rödlök
½ dl vitvinsvinäger
1 dl socker
1 ½ vatten
Salt & peppar & paprikapulver
 
Jordnötssås
2 msk jordnötssmör
1 msk soja
1 msk olivolja
1 tsk sesamolja
½ tsk fiskolja
½ lime, saft och cest
1 bit färsk, riven ingefära
Salt & peppar
 
1.
Börja med att snabbpickla rödlöken - den kan dock med fördel göras dagen innan och förvaras i kyl. Koka upp 1-2-3-lagen - det vill säga vitvinsvinäger (eller egentligen ättika, men det hittar jag inte i Milano), socker och vatten. Skala och skiva rödlöken och lägg i en skål eller burk. Toppa med lagen och låt svalna.
 
2.
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen - men tillsätt en grönsakbuljontärning i vattnet för extra smak.
 
3.
Värm upp olivolja i en panna. Krydda tofun med salt, peppar och paprikapulver och dela den i kuber. Stek i olivoljan tills den fått yta. Avsluta med lite soja och låt det steka in i tofun.
 
4.
Koka edamamebönorna i saltat vatten. Skiva avokadon. Smula fetaosten. Dela kastanjerna i större delar.
 
5.
Blanda alla ingredienser till jordnötssåsen. 
 
6.
Lägg upp allt i en skål, toppa avokadon med chiafrön och servera med jordnötssåsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0