Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Salt- och honungsrostade cashewnötter med sesamfrön och paprikapulver

Jag var en vända förbi Chinatown här i Milano igår. Chinatown är inte så mycket en "town" utan mer en gata. Men koncentrationen av asiatiska invånare, restauranger och butiker är stor, så det går att förflytta sig till andra sidan världen om man har tillräckligt bra fantasi. Jag går dit lite titt som tätt, för att handla i de asiatiska matvarubutikerna. Dels är vissa saker extremt mycket billigare där än i din vanliga supermercato i stan. Men framförallt så går det ju att hitta så mycket roliga saker där. Ibland köper jag med mig något hem, mest för att det ser roligt ut, men utan att veta överhuvudtaget vad det är eller vad jag ska göra med det. Men oftast är det faktiskt (för oss svenskar, dock ej för gemene italienare) vanligare varor jag köper där, som t.ex. billig kokosmjölk, sesamolja, kokosvatten och perfekt mogna avokado.
 
Igår kom jag dessutom över ett parti cashewnötter. Och när jag skriver parti, då menar jag det. Ett helt kilo fick jag med mig hem, så nu gäller det att gnugga geniknölarna för att komma på användningsområden till allt. Jag börjar med det här recetet. Salt- och honungsrostade cashewnötter med sesamfrön och paprikapulver. Så himla gott. Honugen gör att sesamfröna fastnar på cashewnötterna, och sesamfröna i sin tur bidrar till att nästa skapa som ett flarn runt nötterna vilket gör allt så himla mycket kripsigare och godare.
 
Jag tänker använda mina rostade cashew till middagen ikväll - och det som blir över passar ju utmärkt som snacks!
 
 
Salt- och honungsrostade cashewnötter med sesamfrön och paprikapulver
(2 dl)
2 dl naturella cashewnötter
1 msk flytande honung
1 tsk salt
1 msk sesamfrön
2 nypor paprikapulver
 
1.
Sätt ugnen på 220 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
 
2.
Blanda alla ingredienser i en bunke, försök att se till så att alla cashewnötter för ett jämt täcke av kryddor och sesamfrön.
 
3.
Sprid ut dem på plåten och rosta i cirka 10 minuter. Håll koll på dem, och rör eventuellt om en gång. De går snabbt från gyllene till brända, så se till att ta ut dem i tid.
 
4.
För direkt över dem till en svalare yta för att låta dem torka. De krispar till sig när de svalnar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0