Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Strömmingburgare i glutenfria zucchinibröd

Det är tisdag. Det innebär fisk. Mer specifikt: det innebär strömming. Det här med dubbelpanerad strömming har blivit min nya melodi. Så fantastiskt gott - och enkelt att göra. Sist blev det en väldigt traditionell svensk rätt besående av strömming, potatismos och lingonsylt. Denna gång gjorde jag glutenfria zucchinibröd och byggde en hamburgare av min strömming. Heja vad gott!
 
Vi måste prata lite om bröden tror jag. De är gjorda på uppvispade ägg, riven zucchini och glutenfritt mjöl i form av bovetemjöl och majsmjöl. Och så är de packade med brödkryddor. Jag älskar brödkryddor - fänkål, anis och kummin gör alla bröd lite godare. Och så slår jag ett slag för fiberhusk också, som genom magi gör alla glutenfria degar fastare - tack för det!
 
 
Glutenfria zucchinibröd
(2 bröd)
2 ägg
1 dl riven zucchini, urkramad från vätska
½ dl valfri mjölk (jag hade kokosmjölk)
½ tsk äppelcidervinäger
¼ dl kokosmjöl
½ dl majsmjöl
½ dl bovetemjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
½ tsk brödkryddor
1 nypa salt
Sesamfrön att toppa med
 
Dubbelpanerad strömming
Picklad rödlök
Sallad
Majonäs
 
1.
Sätt ugnen på 225 C.
 
2.
Vispa en äggvita till ett hårt skum i en bunke. I en annan bunke vispar du den resterande äggulan + det hela ägget fluffigt.
 
3.
Blanda alla torra ingredienser i en bunkte. Häll ner i de fluffiga äggen tillsammans med riven zucchini, äppelcidervinäger och mjölk. Vänd till sist ner äggvitan. Låt stå i 3-5 minuter.
 
4.
Forma smeten (den är lite lös - men det ordnar upp sig i ugnen) till två bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med sesamfrön.
 
5.
Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Låt svalna på galler innan servering.
 
6.
Dela bröden och bred på lite majonäs på båda halvor. Lägg sallad, sedan panerad strömming, sedan rödlök på bottendelen och toppa med locket. Enjoy!
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Glutenfree zucchini hamburger buns
(2 buns)
2 eggs
1 dl grated zucchini, squeezed from liquid
½ dl of milk of your choice (I used coconut milk)
½ teaspoon apple cider vinegar
¼ dl coconut flour
½ dl corn flour
½ dl buckwheat flour
1 tablespoon psyllium husk
1 teaspoon baking powder
½ teaspoon of mixed grounded bread spices
1 pinch of salt
 
Sesame seeds for the topping
 
Double breaded herring
Pickled red onions
Isberg lettuce
Mayonnaise
 
1.
Pre heat the oven to 225 degrees C.
 
2.
Beat an egg white to stiff peeks in a bowl. In another bowl, whip the remaining egg yolk + whole egg until fluffy.
 
3.
Mix all dry ingredients in a bowl. Pour them into the fluffy eggs together with grated zucchini, apple cider vinegar and milk. Finally, fold ni the egg white. Allow to sit for 3-5 minutes.
 
4.
Form the batter (it is a bit loose - but it will all work out in the oven, I promise) into two hamburger buns on an oven tray covered with baking paper. Sprinkle some sesame seeds in top.
 
5.
Bake in the middle of the oven for approx. 25-30 minutes. Allow to cool before cutting them into halves.
 
6.
Cut the buns, and spread some mayonnaise on both halves. Add salad, then pan fried double breaded herring, then pickled red onions, and top with the lid. Enjoy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0