Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Onigirazu a.k.a. sushi-sandwich

Vet ni vad Onigirazu är? Det visste inte jag heller, förrän igår då jag insåg att det har varit lite av en trend på Instagram ett bra tag nu. Jag tycker om att testa trender, men jag anpassar dem ofta efter mig själv och vad jag själv tycker om. Eller till vad jag har hemma.
 
Onigirazu är det japanska namnet på sushi-sandwiches, alltså egentligen bara sushi i annan form. Det som är så bra med sushi är att det går att variera i oändlighet - vilket var precis vad jag gjorde när jag använde quinoa istället för ris. Sushimästarna skulle säkert få hjärtattack av att se detta, men hey - det funkar! En baserade jag sedan på tofu, den andra på sötpotatis och guacamole. Sistnämnda blev godast, men det blir ju lätt så efter som just sötpotatis och avokado är en match made in heaven.
 
RÖSTA PÅ CITRONCEST I BLOGGPRISET 2017
 
Jag har blivit nominerad som en av sju matbloggar till att kunna vinna Bloggpriset 2017 i kategorin "Mat-och bakbloggar". Så kul! Det skulle betyda allt om du vill rösta på min blogg, vilket du gör här. Två klick, sedan är du klar. Tack, tack, tack. 
 
 
Onigirazu a.k.a. sushi-sandwich
(4 onigirazu)
2 noriark
2 dl kokt quinoa
2 msk hummus
 
Fyllningsalternativ
Stekt tofu
Sötpotatis bakad i skivor
Inlagd rödlök
Spenat
Guacamole
Sesamfrö
 
1.
Blanda quinoan med hummusen så att den blir lite klibbig och lättare att forma. Jag kokade min quinoa i grönsaksbuljong och gurkmeja, därav den gula färgen.
 
2.
Lägg plastfolie på din arbetsbänk, och sedan ett niriark ovanpå. Forma en fyrkant av en fjärdedel av quinoan och lägg den som en romb ovanpå noriarket.
 
3.
Toppa med valfri fyllning. Jag hade quinoa-spenat-tofu-rödlök-quinoa i en, och quinoa-sötpotatis-guacamole-spenat-rödlök-quinoa i den andra.
 
4.
Vik in alla noriarkets kanter som ett paket/kuvert och taighta till allt med platsfolie. Lägg i kylen i 5 minuter. Skär sedan dina onigirazu på diagonalen med en välslipad kniv. Strö över sesamfrön och servera.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Onigirazu a.k.a. sushi-sandwich
(4 onigirazu)
2 nori
2 dl cooked quinoa
2 tablespoons hummus
 
Filling
Fried tofu
Baked sweet potato slices
Pickled red onions
Spinach
Guacamole
Sesame seeds
 
1.
Mix the quinoa with the hummus to make it a bit sticky (to resemble sushi rice). I cooked my quinoa in vegetable stock and turmeric, hence the yellow color.
 
2.
Add some cling film on your working surface and put a nori sheet on top. Take a forth of the quinoa and form a square that you put in the middle of the nori sheet, like a diamond.
 
3.
Top with whatever filling you want. I had quinoa-spinach-tofu-red onions-quinoa in one and quinoa-sweet potatos-guacamole-spinach-red onions-quinoa in the other one.
 
4.
Fold the edges of the nori sheet towards the middle and make it tight with the help of the cling film. Put them in the fridge for about 5 minutes, then cut them diagonally with a sharp knife. Sprinkle some sesame seeds on top and serve.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0