Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Glutenfria bovetepannkakor med kål- och äppelslaw

Coleslaw behöver inte alls vara tungt att äta. Om du blandar ner ett äpple i röran, och ersätter lite av majonäsen med grekisk yoghurt, så blir det ett riktigt fräscht tillbehör till sommarens grillkvällar. Denna gång valde jag att fylla glutenfria pannkakor med min kål- och äppelslaw, och det blev riktigt smarrigt. Älskar crunchet som äpplet ger. Och pannkakor är ju alltid pannkakor = kan inte gå fel!
 
 
Glutenfria bovetepannkakor med kål- och äppelslaw
(4 pannkakor)
1 dl bovetemjöl
1 nypa salt
2 dl valfri mjölk (jag hade mandelmjölk)
1 ägg
Smör till stekning
 
Kål- och äppelslaw
50 g vitkål, strimlad
½ äpple, strimlat
1 tsk vallmofrön
2 msk grekisk yoghur
1 tsk majonäs 
1 tsk Dijonsenap
1 tsk agave eller honung
½ citron, juicen
Salt/peppar
 
1.
Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa tills alla klumpar är borta. Addera resten av mjölken och äggen. Vispa och låt svälla i 20-30 minuter. Stek sedan pannkakorna i smör.
 
 
2.
Blanda alla ingredienser till kål- och äppelslawen.
 
 
3.
Fyll pannkakorna med slawen. Servera med spenat, valnötter, tahini och hampafrön.
 
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Glutenfree Buckwheat Crêpes with Cabbage and Apple Coleslaw
(4 crêpes)
1 dl buckwheat flour
1 pinch of salt
2 dl plant based milk
1 egg
Butter for the frying
 
Coleslaw
50 g cabbage, shredded
½ apple, sliced
1 teaspoon poppy seeds
2 tablespoons Greek yoghurt
1 teaspoon mayonnaise
1 teaspoon Dijon mustard
1 teaspoon agave or honey
½ lemon, the juice
Salt/pepper
 
1.
Mix the flour and the salt in a bowl. Add half the milk and whisk until lump free. Add the rest of the milk and the egg. Whisk and let rest for 20-30 minutes, then fry pancakes in butter.
 
2.
Mix all ingredients for the coleslaw.
 
3.
Fill your crepes with the coleslaw. Serve with spinach, walnuts, tahini and hemp seeds.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0