Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Misoglaserad aubergine med grekisk yoghurt och kronärtskockor

Jag älskar miso. Jag älskar aubergine. Jag älskar kronärtskockor. Jag älskar grekisk yoghurt.
 
Jag älskar den här rätten!
 
Allting bara fungerer så bra tillsammans. Mison ger en så god umamismak. Auberginen blir så len och krämig i ugnen. Kronärtskockorna bidrar med smak och crunch. Och den grekiska yoghurten binder samman hela tallriken på bästa möjliga vis. En supergod vegetarisk rätt som passar alla dagar i veckan - testa så ska ni få se.
 
 
Misoglaserad aubergine med grekisk yoghurt och kronärtskockor
(1 portion)
1 liten aubergine
2 kronärtskockor, rensade
3 msk grekisk yoghurt
Gräslök
Russin
Olivolja
Salt/peppar/citroncest
 
Marinad
2 msk misopasta
1 msk agave/honung
5 msk vatten
Rostad sesamolja, några droppar
1 nypa salt
 
1.
Blanda ihop marinaden.
 
2.
Dela auberginen på längden och skåra den diagonalt för att skapa ett rutmönster. Fördela marinaden över auberginen och låt den marinera i 30 minuter. Baka den sedan i ugn (200 grader), först täckt i folie 20 minuter, sedan utan folie i 20-30 minuter.
 
3.
Dela kronärtskockan på mitten på längden och skiva delarna tunt. Stek dem mjuka i olivolja, citroncest, salt och peppar.
 
4.
Servera med grekisk yoghurt, gräslök och russin.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Miso Glazed Eggplant with Greek Yoghurt and Artichokes
(1 serving)
1 small eggplant
2 artichokes, peeled
3 tablespoons Greek Yoghurt
Chives
Raisins 
Olive oil
Salt/pepper/lemon zest
 
Marinade
2 tablespoons miso paste
1 tablespoon agave/honey
5 tablespoons water
Toasted sesame oil, some drops
1 pinch of salt
 
1.
Mix all ingredients for the marinade.
 
2.
Cut the eggplant lenghtwise and make cuts in it diagonally, to create a check pattern. Spread the marinade over the two eggplant pieces and let it sit for 30 minutes. Bake it in an oven pre-heated to 200 degrees C, first covered in alluminium foil for 20 minutes, then uncovered for an additional 20-30 minutes.
 
3.
Cut the artichoke in the middle lenghtwise and slize it thinnly. Fry it until soft in a pan with olive oil, salt, pepper and lemon zest.
 
4.
Serve on a bed of Greek Yoghurt and sprinkle some chives and raisins on top.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0