Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Minipajer med parmesan och ägg

Gissa vad? Jag har skapat ett pajskal av kokta kikärtor. Det består faktiskt bara av fyra ingredienser - kikärtor, chiaägg, kokosolja och salt - vilket gör det både enkelt, glutenfritt och veganskt. Nu valde jag att fylla mina små pajer med parmesan och ägg, så hela pajen är ju inte vegansk, men här har ni en bas som ni kan använda er av, och så kan ni själv bestämma fyllningen. Bra va?
 
Själv tycker jag det blev väldigt gulligt med det hela ägget på toppen. Dock blev äggulan lite får hårdkokt i min smak - jag skulle gärna ha den lösare så att den liksom rinner ut och skapar en sås när man skär genom den. Så nästa gång tror jag att jag sänker värmen på ugnen. Men i övrigt är jag nöjd med mitt exeperiment!
 
 
Minipajer med parmesan och ägg
(3 små pajer)
1 tsk chiafrön
3 tsk vatten
2 msk kokosolja
3 dl kokta kikärtor
1 nypa salt
3 msk färskriven parmesan
3 ägg
 
1.
Blanda chiafröna med vattnet och låt det stå i 15 minuter, tills det har blivit en gel (aka chiaägg).
 
2.
Smält kokosoljan i en kastrull.
 
3.
Mixa kikärtor, chiaägg, smält kokosolja och salt tills det blir en deg (som liknar hummus). Fördela degen i 3 portions-pajformar och pressa upp den mot kanterna som du gör med en vanlig pajdeg. Förgrädda i 35 minuter på 200 grader C.
 
4.
Lägg riven parmesanost i botten på varje pajform och knäck sedan i ett ägg på toppen (tips: knäck ägget i en skål först och häll sedan försiktigt ner det i pajen). Baka på 180 grader tills äggvitan har satt sig.
 
5.
Servera med karamelliserad lök, stekt kål och valnötter.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Mini tarts with parmesan and egg
(3 small tarts)
1 teaspoon chia seeds
3 teaspoons water
2 tablespoons coconut oil
3 dl cooked chickpeas
1 pinch of salt
3 tablespoons grated parmesan
3 eggs
 
1.
Mix the chia seeds with the water and let sit for 15 minutes until it forms a gel.
 
2.
Melt the coconut oil.
 
3.
Mix chickpeas, chia-gel, melted coconut oil and salt until it forms a dough. Divide the dough into 3 mini tart forms and press it towards the edges to form a pie crust. Blind bake for 35-40 in 200 degrees C.
 
4.
Add grated parmesan in the bottom of the crust, crack an egg on top. Bake at 180 degrees C until the white has set.
 
5.
Serve with caramelized onions, fried kale and walnuts.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0