Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Tomatsoppa med tofu

Tomatsoppa! Världens enklaste soppa, som smakar helt ljuvligt på en kall vinterdag (även om det officiellt är vår nu - men låt oss vara ärliga, kylan har inte helt och hållet lämnat oss). Den här soppan är gjord på tomatpuré och passerade tomater - du behöver inga färska tomater för att få mycket smak. Framförallt inte på vintern när tomaterna ändå inte är i säsong. 
 
Jag smaksätter min soppa med fänkålsfrön, vitlök och lök, och lägger till edamamebönor och tofu för att göra den matigare. Hur gör du din favoritsoppa? 
 
 
Tomatsoppa med tofu
(1 portion)
1 msk olivolja
½ gul lök 
1 vitlöksklyfta
1 tsk fänkålsfrön
1 msk tomatpurée
250 ml passata
200 ml vatten
½ grönsaksbuljongtärning
Salt/peppar/paprikapulver/socker
½ dl edamamebönor
100 g tofu
1 tsk soja
2 msk bovetekärnor
Dill
 
1.
Värm upp olivolja i en liten kastrull och stek grovhackad lök och en hel vitlöksklyfta (som du bara har krossat lite med kniven). Stek tills den gula löken är genomskinlig, ta då bort den hela vitlöksklyftan och tillsätt tomatpuréen och fänkålsfröna. Låt det steka någon minut, häll sedan på passatan, vatten, buljong och kryddor. Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt soppan reducera till 2/3. 
 
 
2.
Stek under tiden tofun (som du delat i kuber) i lite olja, med salt, peppar och paprikapulver. Glacera av med soja.
 
 
3.
Rosta bovetekärnorna i en torr panna tills de är gyllena. Häll då på salt och lite olivolja och låt dem rosta tills de är torra.
 
 
4.
Mixa soppan slät med en stavmixer. Häll sedan i edamaebönorna och låt dem bara värmas upp.
 
 
5.
Häll soppan i en djup tallrik, toppa med tofu och bovete och garnera med dill (eller en annan ört som du tycker om).
 
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Tomato soup with tofu
(1 serving)
1 tablespoon olive oil
½ yellow onion
1 garlic clove
1 teaspoon fennel seeds
1 tablespoon tomato purée
250 ml passata di pomodoro
200 ml water
½ vegetable stock cube
Salt/pepper/paprika/sugar to taste
½ dl edamame beans
100 g tofu
1 teaspoon soy sauce
2 tablespoons buckwheat
Dill
 
1.
Heat up olive oil in a sauce pan and add chopped up onions and a whole crushed garlic clove. Fry until the yellow onions is soft, then remove the garlic clove and add the tomato purée. Let fry for a minute or so, then add the passata, water, stock cube and spices. Bring to a boil then let simmer over low heat until it’s reduced to 2/3.
 
2.
In the meanwhile, fry cubes of tofu in olive oil with some salt, pepper and paprika. Glaze then off with the soy sauce.
 
3.
Toast the buckwheat in a dry pan until golden. Add some salt and olive oil and continue to toast until dry.
 
4.
Mix the soup with an immersion mixer, then add the edamame beans.
 
5.
Pour the soup into your plate, add tofu and buckwheat, garnish with dill (or your preferred herb).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0