Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Caprese + Avokado = Sant!

Det här kan vara den enklaste - och kanske också den godaste - sommarrätten, som ni svänger ihop på mindre än 5 minuter. På riktigt, längre än så borde det inte ta! 
 
Vid det här laget tror jag de flesta av oss känner till den klassiska italienska Caprese-salladen, det vill säga en härlig blandning av solmogna tomater, mozzarella och basilila. Rött, vitt och grönt, precis som Italiens DNA. Well, hur låter det om jag säger att du kan addera mer grönt till rätten, genom att servera caprese-salladen i avokadohalvor? Frågar du mig, låter det alldeles underbart, för allt med avokado är ju gott. Dessutom gör det rätten lite mer matig, så det mättar gott i magen. Testa vettaja! Och berätta sedan vad du tyckte om kombinationen!
 
 
Avokadohalvor med Caprese-sallad
(1 portion)
1 lagom stor, mogen avokado
5 cocktailtomater
5 små mozzarellabollar
5 basilikablad
Olivolja och balsamico
Salt och peppar
 
1.
Skär tomater och mozzarella i halvor eller fjärdedelar. Strimla basilikan. Blanda tomat, mozzrella och basilika, och smaksätt med olivolja, balsamico, salt och peppar.
 
2.
Dela avokadon på mitten. Ta bort kärnan och gröp ut lite av köttet så att hålet blir större.
 
3.
Fyll hålet med din caprese-sallad.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Avocado boats filled with Caprese
(1 serving)
1 medium sized, ripe avocado
5 cocktail tomatoes
5 small mozzarella balls
5 basil leaves
Olive oil and balsamic vinegar
Salt and pepper
 
1.
Cut the tomatoes and the mozzarella in halves. Finely chop the basil. Mix tomatoes, mozzarella and basil, and season with olive oil, balsamic vinagar, salt and pepper.
 
2.
Cut the avocado in half. Remove the stone and some of the flesh to make the hole a bit bigger.
 
3.
Fill the holes with the Caprese salad
 

Kommentarer
Postat av: iseedee

Gud så vackert presenterat! Ser himla gott ut! =)

2018-06-04 @ 10:42:47
URL: http://iseedeeskitchen.blogg.se
Postat av: Liselotte Johansson

Vilka roliga recept du har på bloggen. Det här ska testa i morgon.

Svar: Tack snälla, och förlåt för sent svar - jag har varit borta från bloggen ett tag! Vad kul att du gillar receptet! <3
Louise Laurenius

2018-06-04 @ 19:51:06
URL: http://bylijo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0