Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Majstortillas - grundrecept

Med det här tortilla-receptet är din tacokväl aldrig långt borta. Det har blivit standard hemma hos mig, för det är så enkelt att slänga ihop, och därefter är det ju bara att fylla de färdiga majsbröden med din favoritversion av tacofyllning. Jag varierar alltid, från aubergine, till fisk till tofu. Idag fyllde jag dem med ungsrostad sötpotatis och mosad avokado. Så enkelt och så gott. Och ett extra plus är ju att de är helt glutenfria!
 
 
Majstortillas
(3 st)
¾ dl majsmjöl
¼ dl maizena
1 nypa salt
1 äggvita
¾ dl vatten
Rapsolja till stekning
 
1.
Blanda de torra ingredienserna till tortillan. Blanda sedan ner äggvitan och vattnet. Låt stå och svälla i 10 minuter.
 
2.
Stek på hög värme i en stekpanna med lite rapsolja. Använd en halv deciliter smet per tortilla. Vänd, och stek på båda sidor.
 
3.
Förvara i en handduk för att hålla dem varma.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Corn tortillas
(3 tortillas)
¾ dl corn flour
¼ dl maizena
1 pinch of salt
1 egg white
¾ dl water
Rapeseed oil for frying
 
1.
Mix the dry ingredients for the tortillas. Add the egg white and the water, mix, and let rest for 10 minutes.
 
2.
Heat up some rapeseed oil in a pan and fry your tortillas - like you're frying pancakes. I used about ½ dl batter per tortilla.
 
3.
Store them in a towel until it's time to eat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0