Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Vegansk Ragù (bästa ever)

Okej, innan jag ger er världens bästa recept, så skulle jag bli så himla glad om ni tog en sekund av er tid och
 
Röstade på mig i Allt om Mats Mat-Instagramtävling 2018 (Grazieeee!).
 
Nu när det är avklarat, så ska ni få ta del av ett av de bästa (veganska) recepten jag någonsin skapat. Nämligen ragù - mer känd som köttfärssås på svenska. Men den här såsen innehåller allt annat än kött. Den är baserad på valnötter, svamp och lök, vilket ger den en massa umamismak - precis som i en vanlig köttfärssås - men utan att du behöver vänta timmar på att den ska koka klart (för ni vet väl att en riktigt god ragù normalt tar en hel dag att göra?). Det här är alltså den vaganska snabbversionen, och helt ärligt - den är grym!
 
 
Vegansk Ragù med Pappardelle
(2 portioner)
2 nävar valnötter
2 tsk soja
½ tsk liquid smoke
Salt/peppar/paprikapulver
100 g champinjoner 
½ gul lök, grovhackad
2 tsk olivolja
2 msk tomatpuré
150 ml passata
100 ml water
1 tsk torkad timjan
½ tsk Sriracha
Pastavatten
120 g pappardelle
Persilja
 
1.
Häll ner valmötterna i en mixer, tillsammans med soja, liquid smoke, och kryddor. Mixa tills det är grovhackat. Häll över i en skål och torka ur mixern.
 
2.
Häll ner svamparna i mixern och hacka tills de är i grova bitar.
 
3.
Stek svamparna i en stor stekpanna, tills deras vätska har ångats av, cirka 6-8 minuter. Gör en cirkel i mitten där du häller ner lök och olja. Stek tills löken är genomskinlig, häll sedan ner de hackade valnötterna.
 
4.
Addera tomatpurén och låt rosta en minut, häll sedan ner passatan och vattnet. Låt reducera över låg/medium värme.
 
5.
Koka pastan al dente. Spara lite pastavatten för att hälla ner i såsen om det behövs.
 
6.
Krydda såsen med Sriracha, salt och peppar.
 
7.
Häll ner pappardellen i såsen. Rör om. Häll upp på tallrikar och servera med persilja.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Vegan Ragù with Pappardelle
(2 servings)
2 handfuls of walnuts
2 tsp soy sauce
½ tsp liquid smoke
Salt/pepper/paprika powder
100 g champignons mushrooms
½ yellow onion, diced
2 tsp olive oil
2 tbsp tomato paste
150 ml passata
100 ml water
1 tsp dried time
½ tsp Sriracha
Pasta water
120 g pappardelle
Parsley
 
1.
Put the walnuts in a food processor with the soy sauce, liquid smoke, and spices. Let the processor go until it’s coarsely chopped. Set the walnuts aside and clean the food processor.
 
2.
Add the mushrooms to the food processor and chop until they are in small chunks.
 
3.
In a large pan cook the mushrooms until the liquid is released and evaporated, about 6-8 minutes. Clear out a circle in the middle, add onion and oil, sautè onion until translucent. Then add the walnuts.
 
4.
Add the tomato paste and let roast for a minute, then add the passata and the water. Let reduce over low/medium heat.
 
5.
In the meanwhile cook the pasta al dente. Save some of the pasta water to add to the sauce if needed.
 
6.
Season the sauce with time and Sriracha, and salt and pepper if needed.
 
7.
Drain the pasta and add to the sauce. Serve with fresh parsley.

Kommentarer
Postat av: iseedee

Wow, vad gott det ser ut! =)

Svar: Tack snälla! Det var det kan jag lova! ;)
Louise Laurenius

2018-10-05 @ 17:07:45
URL: http://iseedeeskitchen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0