Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Veganska och glutenfria amerikanska blåbärspannkakor

Det har varit rätt många veganska recept här den senaste tiden, och jag har får ibland frågan om jag är vegan. Faktum är att jag varken är vegan/vegetarian/glutenintolerant/laktosintolerant eller följer någon annan typ av mathållning/diet. Jag tycker bara om att experimentera i köket, och vegansk mat har länge inspirerat mig. Man behöver liksom inte sätta en etikett på sig själv för att laga vegansk mat - det går bra att laga det emellanåt, även om man ser sig själv som en köttätare. Tänk på det. Vi mår alla bra av att vida våra vyer lite då och då.
 
Men, nu var det pannkakor vi skulle prata om. Dessa amerikanska pannkakorna är både veganska och glutenfria. Och fluffiga och krispiga. Och gojsiga och mumsiga. Gör dem bara!
 
 
Veganska och glutenfria amerikanska blåbärspannkakor
(4 pannkakor)
1 ½ dl glutenfritt mjöl (t.ex. bovete)
¾ tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
1 nypa salt
1 chiaägg (1 msk chiafrön + 3 msk vatten)
1 dl valfri mjölk
½ msk neutral olja
½ dl blåbär
 
1.
Mixa chiafrön och vatten till chiaägget och låt står 10 minuter
 
2.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda alla våta ingredienser i en annan. Häll de våta ingredienserna i de torra, samt chiaägget. Blanda.
 
3.
Vänd försiktigt ner blåbären.
 
4.
Låt smeten svälla i 10 minuter, stek dem sedan i olja, cirka 2-3 minuter per sida (vänd när de börjar bubbla på toppen).
 
5.
Servera med jordnötssmör, blåbär och nötter.
 
 
*** ENGLISH RECIPE *** 
 
Vegan and glutenfree blueberry pancakes
(4 pancakes)
1 ½ dl gluten-free flour (e.g. buckwheat)
¾ tsp baking soda
½ tsp vanilla powder
1 pinch of salt
1 chia egg (1 tbsp chia seeds + 3 tbsp water)
1 dl almond/oat/soy milk
½ tbsp neutral oil
½ dl blueberries.
 
1.
Mix the chia egg and let sit for 10 minutes.
 
2.
Combine all dry ingredients in a bowl. In a separate bowl combine all wet ingredients. Pour the wet ingredients into the dry, as well as the chia egg.
 
3.
Gently fold in the blueberries.
 
4.
Let the batter rest 10 minutes, then fry them in som oil, 2-3 minutes a side.
 
5.
Serve with peanut butter, blueberries and nuts.

Kommentarer
Postat av: iseedee

Mums vad gott! =)

2018-10-11 @ 18:12:47
URL: http://iseedeeskitchen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0