Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Äppelchips

Ni som följer mig här på Citroncest har nog förstått att jag har en förkärlek till att experimentera fram nyttiga(re) alternativ till frukost, lunch och middag. Jag njuter mer av maten, när jag vet att den gör mig gott. Men. Ni som också känner mig i verkligheten vet att jag älskar smågodis. Så, jag lever kanske inte alltid som jag lär. Men oftast! Det som i alla fall är bra med att bo i Italien är att det inte finns närheten av samma lösgodisutbud som det finns i Sverige. Därav har mitt sötsug minskat avsevärt sedan jag flyttade hit. När jag nu känner för att tugga på något smått vänder jag mig oftast till mitt nötskafferi. Nötter är också fyllda av kalorier och fetter - men det är åtminstone av den goda sorten, så jag tycker det är helt okej! 
 
I helgen testade jag att göra ett nytt typ av snacks att ha hemma när sötsuget sätter till. Äppelchips. De blev så sjukt goda, och nu kommer jag nog bestämt bli en ännu större äpple-konsument, än jag redan är. Det bästa med dessa chips är att de består av 1 huvudingrediens: äpplen (da-ah!). Utöver äpplen behöver du endast lite citronsaft för att äpplena inte ska bli bruna när du skivat upp dem, samt valfria kryddor att smaksätta med (kanel och kardemumma är att rekommendera). Du kan dessutom variera konsistensen på dina äppelchips. Antingen skivar du dem tunt och torkar dem länge i ugnen för att få till en chipskonsistens. Eller så skivar du dem tjockare och torkar dem en kortare tid för att få till mjuka, saftiga äppelringar. Oavsett vad så kommer du bli glad över att du testade detta recept.
 
 
Äppelchips
Äpplen (så många som du vill helt enkelt)
Citronsaft
Vatten
(Kanel/Kardemumma)
 
1.
Skriva äpplena så tunt du kan, gärna med hjälp av en Mandolin, men det går även bra utan. Vill du kan du skala och kärna ur äpplena först, men jag tycker skalet ger fin färg och kärnhuset fint mönster så jag struntade i det.
 
2.
Lägg skivorna i en skål med vatten och citronsaft så att de inte blir bruna. Lämna dem där 10-20 minuter.
 
3.
Sätt ugnen på 100 grader. Torka äppelskivorna med en torr kökshandduk och sprid sedan ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Se till så att de inte överlappar varandra. Om du vill tillsätta några kryddor så gör du det nu.
 
4.
Sätt in i ugnen och lämna dem där tills de uppnått den konsistens du önskar - för chips tar det cirka 3 timmar. Förvara sedan chipsen i en tätslutande burk.

Kommentarer
Postat av: corneliaeriksson.blogg.se

ser gott ut!!

2014-04-28 @ 16:47:24
URL: http://corneliaeriksson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0